بسیاری از فولادسازان قاره سبز درخواست اعمال محدودیت صادرات آهن قراضه اروپا را دارند. زیرا به نظر آنها، افزایش صادرات میتواند اهداف توسعه پایدار قاره سبز را با چالشهای جدی مواجه کند. با این حال، آمارها نشان میدهد که صادرات قراضه آهن اروپا در ۸ ماهه نخست سال ۲۰۲۴، افزایش چشمگیری داشته است. در این گزارش به آمار صادرات آهن قراضه اروپا و چالشهای آن میپردازیم.
زمان خواندن: ۳ دقیقه
صادرات آهن قراضه را محدود کنید!
به گزارش کارآهن به نقل از منابع اروپایی، فولادسازان اروپایی از کمیسیون اروپا میخواهند تا صادرات آهن قراضه را محدود کند تا این بخش بتواند به اهداف توسعه پایدار خود دست یابد و رقابت صنعتی را حفظ کند.
اتحادیه فولاد اروپا (EUROFER) تکرار کرد که آهن قراضه یک ماده خام ثانویه استراتژیک برای صنعت فولاد اروپا است؛ زیرا با کاهش استفاده از مواد اولیه اولیه، انرژی و انتشار کربن به دستیابی به اهداف زیست محیطی کمک میکند.
تقاضا برای آهن قراضه احتمالا در نتیجه سیاست جاه طلبانه اقلیمی این بخش، به میزان قابل توجهی افزایش مییابد. اطمینان از اجرای قابل اعتماد و اجرای موثر مقررات بازنگری شده حمل و نقل زباله اتحادیه اروپا برای اطمینان از انطباق با استانداردهای زیست محیطی در کشورهای ثالث و جلوگیری از دور زدن آنها صورت میگیرد.
از جمله دلایل درخواست فولادسازان اروپایی برای محدودیت در صادرات آهن قراضه میتوان به تضمین تامین پایدار و متنوع مواد خام با استفاده از موافقتنامههای تجارت آزاد دوجانبه، فراهم کردن دسترسی متقابل به بازار و حذف ممنوعیتهای صادرات غیر موجه و … اشاره کرد.
آمار صادرات آهن قراضه اروپا در ۸ ماهه نخست سال
اتحادیه اروپا مدتهاست که صادرکننده خالص آهن قراضه بوده است. سال گذشته، این بخش، صادرات خود را ۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داد و به ۱۷.۶۷ میلیون تن رساند. در ۸ ماهه امسال این حجم بر اساس آمار گمرک اروپا، ۱۱ میلیون تن بوده است.
تجارت قراضه اروپا همیشه عمدتا در ترکیه متمرکز بوده است. کورههای قوس الکتریکی این کشور که حدود ۳.۴ از تولید فولاد ترکیه را تشکیل میدهند. همچنین ترکیه ۰.۵ تا دو سوم کل صادرات قراضه اتحادیه اروپا را در پنج سال گذشته به خود اختصاص داده است. رشد عرضههای اروپایی این ماده خام به این کشور از دهه ۲۰۱۰ تا حدی به دلیل برگزیت و محدودیتهای صادرات روسیه بود.
علاوه بر این، مصر، هند و پاکستان شرکای تجاری اصلی اتحادیه اروپا برای قراضه هستند. همه این کشورهای ثالث متقاضی این بخش هستند و عضو OECD نیستند. به نظر میرسد حجم واردات کشورهای فوق در حال افزایش است؛ زیرا منطقه آسیا به گسترش ظرفیت فولادسازی خود، عمدتا از طریق کورههای القایی ادامه میدهد. در نتیجه قصد اتحادیه اروپا برای محدود کردن صادرات قراضه باعث نگرانی بسیاری از بازارهای نوظهور شده است.
کلام آخر
در این گزارش به آمار صادرات آهن قراضه اروپا و چالشهای آن پرداختیم. به نظر میرسد تجارت جهانی قراضه آهنی در ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۴ با ۶ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ به ۲۵.۹ میلیون تن رسید. حجم زیادی از صادرات فولاد ارزان قیمت از چین بر تولید در بسیاری از مناطق تأثیر گذاشته است که فشار مستقیم بر تقاضا برای این ماده خام وارد میکند.
منبع تصویر: gmk