رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد تاکید کرد که برای دستیابی به افزایش ظرفیت ۵۰ میلیون تنی فولاد کشور نیاز به سرمایهگذاری جدی در بخش انرژی دارد. او تاکید کرد که سرمایهگذاری در حوزه رفع ناترازی انرژی، توسعه حمل و نقل و تسهیل در قوانین و مقررات، به افزایش بهرهمندی از ظرفیت بیش از ۵۰ میلیون تنی فعلی صنعت فولاد منجر خواهد شد. در این گفتگو پای صحبتهای بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد مینشینیم. برای اطلاع از قیمت روز آهن میتوانید به سایت کارآهن مراجعه کنید یا با کارشناسان مجموعه به شماره ۶۷۱۴۵-۰۲۱ تماس بگیرید.
زمان خواندن: ۳ دقیقه
افزایش ظرفیت ۵۰ میلیون تنی فولاد کشور امکانپذیر است
به گزارش کارآهن به نقل از ایرنا، بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: «سرمایهگذاری در حوزه رفع ناترازی انرژی، توسعه حمل و نقل و تسهیل در قوانین و مقررات، به افزایش بهرهمندی از ظرفیت بیش از ۵۰ میلیون تنی فعلی صنعت فولاد میانجامد».
بیشتر بخوانید: ایران دهمین فولادساز برتر جهان در فوریه ۲۰۲۵؛ با وجود افت تولید!
بهرام سبحانی اظهار داشت: «در سال جدید امیدوار هستیم شرایط به گونه ای باشد که سرمایهگذاران با انگیزه به حوزه صنعت فولاد ورود کنند».
وی افزود: «انتظار ما در سال سرمایهگذاری تولید از بخش خصوصی بیش از بخش دولتی است، هر چند بخش دولتی نیز باید در توسعه زیرساخت ها و حمل و نقل نقش مهمی ایفا کند».

تولید فولاد در کشور حدود ۳۰ میلیون تن است
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در راستای افزایش ظرفیت ۵۰ میلیون تنی فولاد کشور، با بیان اینکه در بخش فولاد ظرفیت به حد کافی وجود دارد، گفت: «هرچند بیش از ۵۰ میلیون تن ظرفیت در این بخش ایجاد شده است اما آنچه که در عمل تولید می شود ۳۰ میلیون تن است و ۲۰ میلیون تن دیگر به دلیل ناترازیها قابل استفاده نیست.
سبحانی ادامه داد: «نقش بخش دولتی، تامین و توسعه زیرساختها از جمله تامین انرژی، حمل و نقل و راه آهن است. اگر دولت به خاطر کسری منابع نتواند سرمایهگذاری کند، میتواند با جذب سرمایههای بخش خصوصی این کار را از طریق اوراق مشارکت و سایر ظرفیت های قانونی و امکانات انجام دهد».
وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در صنعت فولاد، تاکید کرد: «سرمایهگذاران انتظار دارند سرمایهگذاریها معقول باشد و بتوانند با وجود کاهش ارزش پول و تورم سود کسب کنند؛ از این رو باید مسیر برای بخش خصوصی هموار شود».

برای رفع ناترازی انرژی باید از بخش خصوصی کمک گرفت
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عنوان کرد: «بخش خصوصی برای کاهش ناترازی برق میتواند سرمایهگذاری کند اما باید مشخص شود چنانچه صنعتی اقدام به راهاندازی نیروگاه کرد بتواند نسبت به رفع نیاز انرژی خود از محل همان نیروگاه اقدام کند.
به گفته سبحانی، اگر ۱۵ هزار مگاوات کسری انرژی را در صنعت فولاد در نظر بگیریم، برای هر یکهزار مگاوات تولید برق نیازمند ۵۰۰ میلیون یورو سرمایهگذاری هستیم.
سبحانی بر تسهیل در قوانین و مقررات برای افزایش ظرفیت ۵۰ میلیون تنی فولاد کشور تاکید کرد و گفت: «قوانین باید ثبات داشته باشد و به صورت ناگهانی و یک شبه شاهد تغییر قوانین و صدور بخشنامه ها و آییننامههای جدید نباشیم، زیرا این امر موجب از بین رفتن اعتماد بخش خصوصی میشود.
وی اضافه کرد: «نرخ گاز و برق نباید به یکباره افزایش پیدا کند، بلکه تعدیل قیمت ها باید متناسب با نرخ تورم و در راستای حمایت از بخش تولید کشور باشد».
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پایان خاطرنشان کرد: «به رفع موانع تامین مواد اولیه در صنعت فولاد اشاره کرد و ادامهداد: ماده اولیه این صنعت سنگ آهن است که اکتشاف معادن در اختیار دولت و استخراج و فناوری در اختیار بخش خصوصی است و باید این مسیر نیز برای بخش خصوصی هموار شود».
منبع تصاویر: freepik