تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۵ | تولید جهانی فولاد در ۵ ماهه

تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۵ به ویژه در ۵ ماهه نخست چقدر بود؟ با انتشار گزارش تازه‌ای از سوی انجمن جهانی فولاد، وضعیت تولید فولاد خام در جهان طی ماه می ۲۰۲۵ و عملکرد پنج‌ ماهه نخست سال مورد بررسی قرار گرفت. در حالی‌ که فضای جهانی صنعت فولاد با کاهش تقاضا، رکود اقتصادی و سیاست‌های محدودکننده مواجه است، برخی کشورها از جمله ایران، موفق شده‌اند در این شرایط سهم خود از بازار جهانی را ارتقا دهند.

در این گزارش به تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۵، جایگاه ایران در میان ۱۰ تولیدکننده بزرگ فولاد جهان و روند تولید منطقه‌ای فولاد در سال جاری میلادی می‌پردازیم. برای اطلاع از قیمت روز آهن می‌توانید به سایت کارآهن مراجعه کنید یا با کارشناسان مجموعه به شماره ۶۷۱۴۵-۰۲۱ تماس بگیرید.

زمان خواندن:

تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۵

به گزارش کارآهن به نقل از انجمن جهانی فولاد، در سال ۲۰۲۵، تولید فولاد ایران با افزایش قابل ‌توجهی همراه بوده و کشور ما به عنوان نهمین تولیدکننده بزرگ فولاد خام در جهان شناخته می‌شود. طبق آمار انجمن جهانی فولاد، ایران در ماه می ۳.۴ میلیون تن فولاد تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: قیمت روز میلگرد

این رشد حاکی از بهبود ظرفیت‌های تولید و توسعه زیرساخت‌های صنعت فولاد در ایران است؛ هرچند تولید کل پنج ماه اول سال با کاهش ۵.۳ درصدی نسبت به سال قبل روبرو شده است. با توجه به سهم بیش از ۶۴ درصدی ایران در تولید فولاد منطقه خاورمیانه، کشور ما نقش مهمی در تامین نیازهای فولادی منطقه و بازار جهانی ایفا می‌کند.

تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۵ | تولید جهانی فولاد در ۵ ماهه

ایران، نهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان شد

در ماه می ۲۰۲۵، ایران با تولید ۳.۴ میلیون تن فولاد خام، به جایگاه نهم در فهرست برترین تولیدکنندگان جهان صعود کرد. این رقم نسبت به ماه مشابه سال قبل رشد ۴.۵ درصدی نشان می‌دهد. ایران با عبور از کشورهای آلمان و ترکیه، جایگاه خود را در جمع ۱۰ کشور برتر تثبیت کرده و بیش از ۶۴ درصد از تولید فولاد خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.

هرچند تولید فولاد ایران در مجموع پنج‌ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۵ کاهش ۵.۳ درصدی داشته، اما عملکرد آن در ماه می نشان از بازگشت تدریجی ظرفیت تولید دارد. با این وجود، تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۵ نسبت به مدت مشابه ماه می در سال ۲۰۲۴ افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۳ به ۳۰ میلیون تن رسید

سه کشور بزرگ تولید کننده فولاد جهان؛ چین، هند و ژاپن

طبق گزارش انجمن جهانی فولاد، چین با تولید ۸۶.۶ میلیون تن در ماه می، همچنان رتبه نخست جهانی را حفظ کرده است؛اگرچه این میزان نسبت به سال قبل کاهش ۶.۹ درصدی داشته است. هند با جهشی ۹.۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۳.۵ میلیون تن فولاد تولید کرده و جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. ژاپن نیز با تولید ۶.۸ میلیون تن، با افت ۴.۷ درصدی، در رتبه سوم باقی ماند.

آمار کامل ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد در ماه می ۲۰۲۵

در ماه می ۲۰۲۵، آمار منتشر شده از انجمن جهانی فولاد نشان می‌دهد که چین با تولید ۸۶.۶ میلیون تن همچنان در صدر جدول ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد جهان قرار دارد؛ اگرچه با کاهش ۶.۹ درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شده است. پس از آن، هند با رشد ۹.۷ درصدی و تولید ۱۳.۵ میلیون تن جایگاه دوم را به خود اختصاص داده و ژاپن با تولید ۶.۸ میلیون تن در رتبه سوم ایستاد.

ورق گالوانیزه

ایالات متحده با ۷ میلیون تن، روسیه با ۵.۸ میلیون تن، و کره جنوبی با ۵.۱ میلیون تن به ترتیب در جایگاه‌های چهارم تا ششم قرار دارند. ترکیه، آلمان و ایران نیز در جایگاه‌های هفتم تا نهم قرار گرفته‌اند و برزیل با ۲.۹ میلیون تن تولید، دهمین کشور برتر تولیدکننده فولاد در ماه می ۲۰۲۵ محسوب می‌شود. این رده‌بندی به‌ خوبی نشان می‌دهد که تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۵ با رشد ۴.۵ درصدی، توانسته جایگاه خود را در میان برترین‌های فولاد جهان تثبیت کند.

بیشتر بخوانید: قیمت روز ورق روغنی

در جدول زیر ۱۰ کشور برتر تولید کننده فولاد را در ماه می میلادی مشاهده کنید:

جدول ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد در ماه می ۲۰۲۵
ردیفکشور میزان تولید
(میلیون تن) 
تغییر نسبت به ماه می ۲۰۲۴
(درصد)
۱چین۸۶.۶–۶.۹
۲هند۱۳.۵+۹.۷
۳ژاپن۶.۸–۴.۷
۴آمریکا۷+۰.۰
۵روسیه۵.۸–۶.۹
۶کره‌ جنوبی۵.۱–۱.۷
۷ترکیه۳.۱–۲.۸۷
۸آلمان۳–۶.۴
۹ایران۳.۴+۴.۵
۱۰برزیل۲.۹–۳.۸

وضعیت تولید منطقه‌ای فولاد در ماه می ۲۰۲۵

در ماه می ۲۰۲۵، وضعیت تولید منطقه‌ای فولاد در جهان طبق گزارش انجمن جهانی فولاد با نوسانات قابل‌توجهی همراه بود. منطقه خاورمیانه با مجموع تولید ۵.۴ میلیون تن و رشد ۵.۳ درصدی، عملکرد مثبتی نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کرد که بیش از ۶۴ درصد آن متعلق به ایران بود. در مقابل، منطقه آسیا و اقیانوسیه با تولید ۱۱۶.۶ میلیون تن فولاد خام، افت ۴.۷ درصدی را تجربه کرد.

همچنین اتحادیه اروپا با تولید ۱۱.۴ میلیون تن و کاهش ۳.۱ درصدی، و کشورهای CIS با تولید ۷ میلیون تن و افت ۸.۱ درصدی، از جمله مناطق دارای روند نزولی بودند. در همین حال، آمریکای شمالی رشد ۳.۴ درصدی و آفریقا رشد ۵.۵ درصدی در تولید فولاد ثبت کردند. این داده‌ها بیانگر تغییرات مهم در موازنه تولید جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ است.

۱- خاورمیانه

مجموع تولید فولاد خام کشورهای این منطقه (ایران، عربستان، قطر و امارات) در ماه می ۵.۴ میلیون تن بوده که نسبت به می ۲۰۲۴، افزایش ۵.۳ درصدی داشته است. به طوری که تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۵ نسبت به مدت مشابه ماه می در سال ۲۰۲۴ رشد چشمگیری را نشان می‌دهد.

وضعیت تولید منطقه‌ای فولاد در ماه می ۲۰۲۵

۲- آفریقا

کشورهای مصر، لیبی، آفریقای جنوبی و تونس در مجموع ۱.۹ میلیون تن فولاد تولید کرده‌اند که نسبت به سال گذشته ۵.۵ درصد رشد داشته است.

۳- آسیا و اقیانوسیه

تولید کلی این منطقه ۱۱۶.۶ میلیون تن اعلام شده که نسبت به سال گذشته ۴.۷ درصد کاهش داشته است.

۴- اتحادیه اروپا

تولید فولاد در این منطقه به ۱۱.۴ میلیون تن رسیده که ۳.۱ درصد کاهش یافته است.

۵- اروپای غیر عضو اتحادیه

کشورهای مانند ترکیه، بریتانیا و صربستان مجموعا ۳.۶ میلیون تن تولید داشته‌اند که کاهش ۸.۸ درصدی را نشان می‌دهد.

۶- آمریکای شمالی

کشورهای این منطقه از جمله آمریکا، کانادا و مکزیک ۹.۵ میلیون تن فولاد تولید کرده‌اند که رشد ۳.۴ درصدی داشته‌اند.

۷- کشورهای CIS

روسیه، بلاروس، قزاقستان و اوکراین در ماه می ۷ میلیون تن تولید داشتند که ۸.۱ درصد کاهش داشته است.

۸- آمریکای جنوبی

کشورهای برزیل، آرژانتین و سایر کشورها، ۳.۴ میلیون تن تولید کرده‌اند که کاهش ۳.۸ درصدی نسبت به می ۲۰۲۴ را نشان می‌دهد.

کلام آخر

در این گزارش به تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۵ به ویژه ماه می و کل تولید جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ پرداختیم. به طوری که تولید ۱۴ میلیون تنی فولاد در ۵ ماهه ۲۰۲۵ ثبت شد. بررسی آمارهای پنج‌ ماهه نخست سال ۲۰۲۵ نشان می‌دهد که صنعت فولاد جهان تحت ‌تاثیر چالش‌های سیاسی، جنگ‌ها، هزینه‌های انرژی و بحران اقتصادی جهانی با کاهش تولید مواجه شده است. در این میان، ایران توانسته با حفظ روند صعودی در ماه می، جایگاه مهمی در میان ۱۰ تولیدکننده برتر جهان پیدا کند. این موقعیت اگر با برنامه‌ریزی صادرات‌محور، توسعه فناوری و بهره‌وری همراه شود، می‌تواند پایه‌گذار رشد پایدار در سال‌های آتی باشد.

سوالات متداول

ایران در ماه می ۲۰۲۵ چه جایگاهی در بازار جهانی فولاد دارد؟

ایران با تولید ۳.۴ میلیون تن، در جایگاه نهم برترین تولیدکنندگان جهان قرار گرفته است.

بیشترین رشد تولید در پنج ‌ماهه اول سال متعلق به کدام کشورهاست؟

هند و ایران به ترتیب با رشد ۹.۷ و ۴.۵ درصد بیشترین افزایش تولید را در این مدت تجربه کرده‌اند.

آیا تولید جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵ کاهش یافته است؟

بله، طبق گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید جهانی فولاد در ماه می با ۳.۸ درصد کاهش نسبت به سال گذشته همراه بوده است.

سهم ایران از تولید فولاد خاورمیانه چقدر است؟

بیش از ۶۴ درصد از فولاد تولیدی منطقه خاورمیانه در ماه می ۲۰۲۵ متعلق به ایران بوده است.

وضعیت کلی تولید در آسیا و اروپا چگونه است؟

آسیا و اقیانوسیه با کاهش ۴.۷ درصد و اتحادیه اروپا با کاهش ۳.۱ درصد در تولید ماه می مواجه بوده‌اند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.