آمارهای منتشر شده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور نشان میدهد که صادرات فولاد ایران در ۷ ماهه سال جاری، حدود ۱۴ درصد معادل تقریبی ۶۱۲ میلیون دلار کاهش داشته است. بیشترین حجم صادرات فولاد کشور به مقاطع طویل فولادی و ورقهای پوشش دار اختصاص دارد. در این گزارش به حجم و ارزش صادرات فولاد ایران در ۷ ماهه سال جاری (۱۴۰۳) برای محصولاتی مانند میلگرد، تیرآهن، نبشی، ناودانی، ورق و … میپردازیم.
زمان خواندن: ۲ دقیقه
صادرات فولاد ایران کاهش یافت
به گزارش کارآهن به نقل از انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، آمار صادرات فولاد کشور در ۷ ماهه سال جاری به نزدیک ۶۱۲ میلیون دلار از نظر ارزش پولی رسید که روند کاهش را به وضوح نشان میدهد. بنابراین، ارزش صادرات زنجیره فولاد کشور، ۱۴ درصد معادل تقریبی ۶۱۲ میلیون دلار کاهش یافت.
- سرانه مصرف فولاد ایران ۲۱۹ کیلوگرم است | ضرورت ساماندهی صادرات فولاد
- صادرکنندگان محصولات فولادی از رفع تعهدات ارزی معاف شدند
در این گزارش اشاره شده است که حجم صادرات اسلب طی ۷ ماهه سال جاری، ۴۴ درصد کاهش یافت. این در حالی است که همین روند برای آهن اسفنجی نیز اتفاق افتاد. یعنی صادرات آهن اسفنجی کشور در مدت اشاره شده با کاهش ۱۷ درصدی مواجه شد.
از طرفی، صادرات گندله سنگ آهن رشد نسبتا خوبی را از خود نشان داد. به طوری که رشد صادرات این محصول به ۱۳ درصد (سالانه) رسید. با این حال، ارزش صادراتی گندله سنگ آهن با کاهش ۶ درصدی مواجه شد.
به نظر میرسد بیشترین حجم صادرات محصولات فولادی به مقاطع طویل اختصاص دارد که حدود ۳۱ درصد کل حجم صادرات فولاد کشور است. این در حالی است که آمارهای سالهای پیش خبر از افت چشمگیر صادرات مقاطع طویل فولادی در سال جاری میدهد.
در آخر باید اشاره کرد که حجم صادرات ورقهای پوشش دار فولادی کشور نزدیک به ۳.۵ درصد رشد داشته است که رقم بسیار ناچیزی برای این صنعت بزرگ و استراتژیک به حساب میآید. به طوری که ارز صادرات ورقهای پوشش دار حدود ۱۱ درصد افت داشته است.
در جدول زیر میتوانید آمار کلی صادرات فولاد ایران طی ۷ ماهه سال جاری را مشاهده کنید.
کلام آخر
در این گزارش به ارزش صادرات فولاد ایران در ۷ ماهه سال جاری (۱۴۰۳) پرداختیم. به نظر میرسد که آمارها حکایت از زنگ خطر جدی برای صادرات محصولات فولادی کشور است. آمارهای سالیان گذشته نشان میدهد که هم از نظر حجم صادرات و هم ارزش محصولات ارسالی به کشورهای مقصد، صنعت فولاد کشور دچار یک رکود جدی شده است که باید استراتژی جدید برای بهبود روندها اتخاذ کرد.