رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (ISPA) در یک گفتگو اعلام کرد که تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۳ به ۳۰ میلیون تن رسید. با این حساب باید اعلام کرد که ایران با این مقدار تولید فولاد در سال ۱۴۰۳، جایگاه دهم بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان را حفظ کرده است. در نتیجه باید امیدوار بود با رفع ناترازیهای انرژی بتوان این جایگاه را در سال ۱۴۰۴ یا سال ۲۰۲۵ ارتقا داد. در این گزارش به میزان تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۳ میپردازیم. برای اطلاع از قیمت روز آهن میتوانید به سایت کارآهن مراجعه کنید یا با کارشناسان مجموعه به شماره ۶۷۱۴۵-۰۲۱ تماس بگیرید
زمان خواندن: ۳ دقیقه
تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۳
به گزارش کارآهن، بهرام سبحانی با بیان اینکه تولید سالانه فولاد کشور در سال ۱۴۰۲ به ۳۲ میلیون تن رسید، گفت: «تولید سال گذشته به دلیل کمبود انرژی برای واحدهای تولیدی، هفت درصد کاهش یافت».
بیشتر بخوانید: ظرفیت تولید فولاد کشور به ۴۸ میلیون تن رسید
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اواخر دی ماه سال ۱۴۰۳ اعلام کرد که تولیدکنندگان فولاد ایران سال ۲۰۲۴ را با رشد اندکی به پایان رساندند، زیرا تولید این فلز کلیدی در کشور به ۳۱ میلیون تن رسید.
آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد نشان میدهد که تولید فولاد ایران در سال گذشته ۰.۸ درصد رشد داشته است. ایمیدرو اعلام کرد که این علیرغم کاهش ۸.۲ درصدی تولید در ماه دسامبر بود، زمانی که کمبود انرژی به ویژه گاز و برق بر تولید تاثیر گذاشت و آن را به ۲.۶ میلیون تن کاهش داد.

ایران جایگاه دهم بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان را حفظ کرد
تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۳ باعث شد تا ایران جایگاه جهانی خود را حفظ کند. به طوری که انجمن جهانی فولاد تایید میکند که ایران جایگاه خود را به عنوان دهمین تولید کننده بزرگ فولاد خام در جهان حفظ کرده است. مجموع تولید ۷۱ کشور عضو انجمن به ۱.۸۳۹ میلیارد تن رسید که نسبت به سال ۲۰۲۳، ۰.۹ درصد کاهش را نشان میدهد. با این حال، تولید جهانی فولاد در ماه دسامبر با رشد ۵.۶ درصدی به ۱۴۴.۵ میلیون تن رسید. چین با تولید بیش از ۱.۰۰۵ میلیارد تن جایگاه پیشرو خود را حفظ کرد.
هند با حجم تولید کمتر از ۱۴۹ میلیون تن در رتبه دوم جهانی قرار گرفت و ژاپن با تولید ۸۴ میلیون تن در جایگاه سوم قرار گرفت. ایالات متحده بیش از ۷۹ میلیون تن، روسیه بیش از ۷۰ میلیون تن، کره جنوبی ۶۳.۵ میلیون تن، آلمان ۳۷.۲ میلیون تن، ترکیه ۳۶.۹ میلیون تن و برزیل ۳۳.۷ میلیون تن به ترتیب در جایگاههای چهارم تا نهم تولید کردند.
در میان ۱۰ کشور برتر تولید کننده فولاد، ترکیه با ۹.۴ درصد بالاترین نرخ رشد را به ثبت رساند. پس از آن هند با ۶.۳ درصد، برزیل با ۵.۳ درصد و آلمان با ۵.۲ درصد قرار دارند. در همین حال، شدیدترین کاهش تولید در روسیه با ۷.۲ درصد کاهش، کره جنوبی با ۴.۷ درصد کاهش، ایالات متحده با افت ۲.۴ درصدی و چین با کاهش ۱.۷ درصدی گزارش شده است.
کلام آخر
در این گزارش به تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۳ پرداختیم که به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به ۳۰ میلیون تن رسیده است. لازم به یادآوری است که صنعت فولاد ایران در طول سالهای گذشته در برابر تمامی فشارها و موانع ایجاد شده از سوی نیروهای خارجی مانند تحریمهای آمریکا و شیوع ویروس کرونا که عملکرد تولیدکنندگان برتر جهان را به شدت تحت تأثیر قرار داده است، همواره در حال توسعه بود.
منبع تصاویر: freepik