انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرد که تولید فولاد ایران در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳، ۵ درصد کاهش پیدا کرد. بخش عمدهای از این کاهش تولید شامل محصولاتی مانند میلگرد، ناودانی و نبشی بوده است. بیشترین میزان کاهش تولید به میلگرد اختصاص دارد که نزدیک به ۹.۷ درصد بود. در این گزارش به آمار تولید فولاد ایران در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳ میپردازیم.
افت تولید فولاد ایران در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳
به گزارش کارآهن به نقل از انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد کشور در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳، ۵ درصد کاهش پیدا کرد. به طوری که محدودیتهای فزاینده برق که تا اواسط مهرماه ادامه داشت، تولید ۷ ماهه فولاد میانی کشور را حدود یک میلیون تن به ارزش بیش از ۴۵۰ میلیون دلار کاهش داده است. بخش عمده این کاهش در تولید شمش فولادی رخ داده است که نشان از افت شدید تولید در واحدهای کوچک و متوسط بخش خصوصی دارد.
- ارزش صادرات فولاد ایران ۱۴ درصد کاهش یافت
- سرانه مصرف فولاد ایران ۲۱۹ کیلوگرم است | ضرورت ساماندهی صادرات فولاد
بیشترین نرخ افت تولید زنجیره فولاد در میلگرد، نبشی و ناودانی و شمش فولادی به ترتیب با ۹.۷ و ۸.۲ و ۷.۷ درصد کاهش بوده است. همچنین افزایش ۱۵.۲ درصدی تولید آهن اسفنجی در برابر کاهش ۵.۱ درصدی تولید فولاد میانی، خبر خوبی برای فولادسازانی است که هنوز زنجیره خود را تکمیل نکردهاند.
کاهش ۳.۱ درصدی تولید گندله سنگ آهن همزمان با رشد ۱۳ درصدی صادرات آن موجب نگرانی تولیدکنندگان آهن اسفنجی از بابت تامین مواد اولیه مورد نیاز است. همچنین رشد ۷ درصدی تولید در ورق گرم خبر خوبی است که تداوم آن نیازمند کنترل هدفمند واردات است. در ضمن افت ۳.۸ درصدی تولید ورق سرد در کنار افزایش ۶ درصدی واردات این محصول و البته خالی بودن حدود ۵۰ درصد ظرفیت نصب شده آن جای تامل دارد.
کلام آخر
در این گزارش به آمار منتشر شده از سوی انجمن فولاد ایران مبنی بر میزان تولید فولاد ایران در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳ پرداختیم. گزارشها نشان میدهد که تولید فولاد ایران در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳، ۵ درصد افت داشته است. در این میان، میزان تولید میلگرد نیز قابل توجه بود. این محصول در مدت مشابه سال گذشته (۷ ماهه نخست سال ۱۴۰۲) نزدیک به ۶ هزار و ۱۰۳ تن تولید داشت. در حالی که آمارهای ۷ ماهه سال ۱۴۰۳ حکایت از افت نزدیک به ۱۰ درصدی دارد.