کشورهای عضو OECD در بیانیه مشترک اعلام کردند که یک رقابت ناعادلانه در بازار فولاد وجود دارد. به طوری که واردات بر کشورهای عضو تحمیل شده است. برخی از این مشکلات ناشی از سیاستهای یارانهای چین است که این ناعدالتی عرضه و تولید محصولات فولادی را پدید میآورد. در این گزارش به بیانیه کشورهای عضو OECD پیرامون رقابت ناعادلانه در بازار فولاد و راهکارهای آنها میپردازیم.
زمان خواندن: ۳ دقیقه
رقابت ناعادلانه در بازار فولاد حکمفرماست
به گزارش کارآهن، کمیته فولاد سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در آخرین جلسه خود نسبت به انحراف بازار فولاد به دلیل رقابت ناعادلانه و روند رو به رشد در دور زدن اقدامات حمایتی تجاری ابراز نگرانی کرد.
این شورا در بیانیهای رسمی اعلام کردند، عواملی وجود دارند که از بحرانهای متالورژیکی در گذشته خبر دادهاند. اینها شامل رشد سریع ظرفیت مازاد، افزایش رقابت ناعادلانه در صادرات فولاد، کاهش قیمت محصولات فولادی و افزایش تنشهای تجاری است.
بحث این کمیته نشان داد که تقاضای جهانی فولاد برای سومین سال متوالی کاهش یافته است و بسیاری از شرکتها همچنان در تلاش برای حفظ یا بازگرداندن سودآوری هستند.
در مورد تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۵، ممکن است به طور کلی بهبود مختصری را نشان دهد اما تعدادی از خطرات مانند عدم اطمینان کلان اقتصادی و ژئوپلیتیکی، میزان رکود در چین و بدتر شدن وضعیت ظرفیت مازاد جهانی وجود دارد.
در حال حاضر، ظرفیت مازاد جهانی به سطوح بحرانی رسیده که منجر به اختلالات تجاری شد. به طوری که بیشتر کشورهای تولیدکننده فولاد را تحت تاثیر قرار داده است.
چین عامل اصلی بحران است
بر اساس این بیانیه، صادرات خالص فولاد چین در سال جاری به نزدیک به ۱۰۰ میلیون تن افزایش یافته است که باعث ایجاد انحرافات قابل توجهی در بازار شده است. به طور خاص، یارانههای چین به صنعت فولاد پنج برابر بیشتر از سایر اقتصادهای غیر OECD و بیش از ۱۰ برابر بیشتر از کشورهای OECD در نظر گرفته میشود. این خود یک رقابت ناعادلانه در بازار فولاد است.
در عین حال، یارانه صنعت فولاد در کشورهای غیر OECD در قالب کمکهای نقدی ۴۲ درصد و از نظر استقراض ۱۱ برابر بیشتر از کشورهای OECD است.
واردات، کلید کاهش تولید است
بسیاری از کشورهای عضو OECD خاطرنشان کردند که افزایش واردات فولاد بر اقتصاد آنها تأثیر میگذارد. تأثیر رقابت ناعادلانه قابل توجه و ملموس است: کارخانههای فولاد کارآمد در کشورهای OECD مجبور به کاهش تولید، کاهش ظرفیت شدهاند و برخی از آنها حتی در نتیجه انحرافات مداوم بازار تعطیل شدهاند.
در این بیانیه آمده است که پیامدها بسیار فراتر از خود صنعت فولاد است و بر تولید بالادستی و پایین دستی تأثیر میگذارد. به طوری که مشاغل و حتی تلاشهای زیست محیطی را تهدید میکند.
در نتیجه این نشست، اعضای کمیته فولاد OECD به ویژه خواستار همکاری بیشتر برای مقابله با دور زدن راه حل تجاری شدند. کمیته، از جمله، ابزارهای تجربی جدیدی را برای شناسایی الگوهای تجاری مشکوک و کار برای شناسایی یارانههای مخرب بازار ایجاد خواهد کرد.
کلام آخر
در این گزارش به بیانیه کشورهای عضو OECD درباره رقابت ناعادلانه در بازار فولاد پرداختیم. انجمن جهانی فولاد، جهانی فولاد پیش بینی کوتاه مدت خود را برای تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴ کاهش داده است. انتظار میرود که حجم با ۰.۹ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۳ به ۱.۷۵ میلیارد تن برسد؛ در حالی که نظرات قبلی ۱.۷ درصد را پیشبینی کرده بود.
منبع تصویر: gmk