ظرفیت‌ها و فرصت‌های بازار میلگرد در خاورمیانه

بازار میلگرد در خاورمیانه چه ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی دارد؟خاورمیانه یک منطقه استراتژیک است. اغلب کشورهای عضو، هم نفتی هستند و هم گازی. یعنی دارای منابع بزرگ نفت و گاز هستند که بخش عمده‌ای از نیاز جهان را به انرژی تامین می‌کنند. ایران، عربستان و امارات، مهم‌ترین کشورهای خاورمیانه هستند که طی سال‌های گذشته، در مسیر توسعه زیرساخت‌ها گام برداشته‌اند.

وقتی پای توسعه زیرساخت‌ها به میان می‌آید، نمی‌توان نقش میلگرد را نادیده گرفت. بنابراین سوال اصلی اینجاست که بازار میلگرد در خاورمیانه همزمان با برنامه توسعه شهری و زیرساخت‌ها، چه ظرفیت‌هایی برای افزایش تقاضای میلگرد پیش روی خود دارند. 

پیش‌بینی می‌شود بازار میلگرد خاورمیانه در بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ با سرعت ثابتی رشد کند که دلیل آن افزایش تقاضا برای میلگرد فولادی از سوی بخش ساخت و ساز، توسعه شهری و سند چشم‌انداز کشورهای عضو است. برای خواندن ادامه مطلب، مجله کارآهن را دنبال کنید.

زمان خواندن: ۴ دقیقه

بازار میلگرد در خاورمیانه

میلگرد که در پروژه‌های بتن مسلح به عنوان دستگاه کششی برای پشتیبانی و تقویت بتن تحت کشش استفاده می‌شوند. بتن اگرچه مقاومت کششی ضعیفی دارد اما مقاومت فشاری خوبی دارد. میلگرد استحکام کششی ساختمان را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. برای تقویت چسبندگی بتن و کاهش خطر لغزش، میلگرد به صورت یک الگوی پیوسته از آج‌های مختلف تشکیل می‌‎شود.

رشد سریع شهرنشینی منجر به ابتکارات دولت‌ها برای توسعه زیرساخت‌هایی شد که احتمالا تقاضا برای میلگرد فولادی را افزایش می‌دهد. عوامل اصلی محرک بازار میلگرد خاورمیانه، افزایش شهرنشینی منطقه، رشد سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌ها و گسترش بخش تولید به ویژه در کشورهایی مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی و تا حدودی ایران است. به عنوان مثال، عربستان سعودی بیش از ۴۰.۰ میلیارد دلار برای فعالیت‌های ساختمانی اختصاص داده است.

افزایش تقاضا برای خرید میلگرد فولادی با ارزش افزوده 

بررسی بازار میلگرد فولاد خاورمیانه حاکی از آن است که محصولات میلگرد فولادی با ارزش افزوده، بیشترین سهم تقاضا را در بازار خاورمیانه به خود اختصاص می‌دهند. سایز میلگرد فولادی و استفاده از محصول در سال‌های اخیر تحول چشمگیری داشته است.

به عنوان مثال، بخش ساختمان خاورمیانه شروع به پذیرش گریدهای جدیدتر از جمله Fe500 ،Fe550 و Fe500D کرده است. استفاده از میلگرد با ارزش افزوده مانند میلگرد فولادی مقاوم در برابر خوردگی یا میلگرد ضد زنگ، میلگرد با روکش اپوکسی و میلگرد فولادی مقاوم در برابر زلزله نیز افزایش چشمگیری داشت.

نقش توسعه زیرساخت در رشد میلگرد خاورمیانه

تصویری از ازار میلگرد در خاورمیانه

این منطقه استراتژیک در آرزوی تبدیل شدن به یک قطب جهانی مهم برای سرمایه‌گذاری و لجستیک است. از این نظر، عربستان سعودی بزرگترین کشور از نظر پتانسیل رشد زیرساخت محسوب می‌شود. زیرا این کشور خط لوله تریلیون دلاری پروژه‌های زیرساختی را برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود به دور از نفت آغاز کرده است. 

توسعه تعدادی از صنایع کاملا جدید مانند انرژی پاک، گردشگری و شهرهای هوشمند، جزو استراتژی برخی کشورهای خاورمیانه است. از سوی دیگر، اداره شهرهای اقتصادی برای برانگیختن مجدد علاقه سرمایه‌گذاران، برای رسیدگی به مسائل اجتماعی-اقتصادی خاص از جمله کمبود مسکن ارزان قیمت و حمل‌ونقل، صورت می‌گیرد.

این تحول، طیف گسترده‌ای از فرصت‌ها را برای بازار میلگرد در خاورمیانه ایجاد می‌کند. پروژه‌های بزرگ بخش دولتی و خصوصی که توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری عمومی، کمیسیون‌های مسئول مناطق اصلی شهری، وزارتخانه‌های مربوطه و بخش خصوصی تامین می‌شوند، تعداد قابل توجهی از ابتکارات و فرصت‌ها را در بین کشورهای خاورمیانه به پیش می‌برند.

نقش رشد شهرنشینی در بازار میلگرد

بانک جهانی به طور متوسط ​​سالانه ۵ میلیارد دلار در برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های مالی در شهرها و جوامع پایدار سرمایه گذاری می‌کند تا به شهرها در رفع نیازهای ضروری شهرنشینی کمک نماید.  در حال حاضر پروژه‌های فعال شامل ۲۳۱ پروژه با ارزش تقریبی ۳۳.۹ میلیارد دلار است که از طریق تعدادی از روش‌های مختلف، از جمله تامین مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری و وام‌های توسعه‌ای مدیریت می‌شوند.

در خاورمیانه، ۸۴.۵۱ درصد از جمعیت در مناطق شهری سکونت دارند. اوج ارزش این سهم در دوره زمانی مورد بررسی در سال ۲۰۲۱ بوده است. مقایسه بین‌المللی نرخ شهرنشینی ممکن است به دلیل تفاوت در تعاریف آنچه که یک مرکز شهری را می‌سازد (بر اساس اندازه جمعیت، مساحت یا فضای بین خانه‌ها و غیره) نادرست باشد.

کلام آخر

در این مقاله به فرصت‌های پیش روی بازار میلگرد در خاورمیانه پرداختیم. منطقه خاورمیانه بهترین منطقه از نظر رشد میلگرد فولادی است. زیرا این منطقه در ۵ سال آینده، پتانسیل بالایی برای توسعه شهری و زیرساخت‌های انرژی و لجستیکی دارد. از این رو، میلگرد نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌ها و مناطق شهری ایفا می‌کند.

در بین کشورهای خاورمیانه، عربستان سعودی و امارات، بیشترین سرمایه‌گذاری را در بخش توسعه شهری و زیرساخت‌ها کرده‌اند. باید دید کشورهایی مانند ایران که پتانسیلی فراتر از سایر کشورهای خاورمیانه از نظر جغرافیا و حجم منابع دارد، آیا در چشم‌انداز ۲۰۳۰، در مسیر افزایش تقاضا برای میلگرد نقش ایفا می‌کند یا خیر.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.