این روزها بسیاری از فولادسازان هندی به دنبال اعمال تعرفه واردات فولاد به هند از چین هستند. در حالی که هند طی یک سال اخیر، بیشتر به عنوان یک وارد کننده فولاد عمل کرده است تا تولیدکننده. یک مقام ارشد دولتی هند به طور مستقیم گفت که نشانههای آب شدن روابط یک روز پس از دیدار رهبران هند و چین، بعید است مانع از برنامههای دهلی نو برای حمایت از تعرفههای فولادی شود، زیرا این اقدامات خاص کشور نیستند. در این گزارش به برنامه اعمال تعرفههای واردات فولاد به هند همزمان با بحث تقویت روابط میان این دو کشور در سطح مقامات میپردازیم. برای خواندن ادامه مطلب، مجله کارآهن را دنبال کنید.
زمان خواندن: ۳ دقیقه
تعرفههای واردات فولاد به هند از چین اجرایی میشود!
به گزارش کارآهن به نقل از رویترز، کارخانههای دومین تولیدکننده بزرگ فولاد خام جهان با هجوم واردات ارزان قیمت، بهویژه واردات از چین، دست و پنجه نرم میکنند که در بازه زمانی آوریل تا آگوست به بالاترین حد خود در هفت سال گذشته رسیده است.
افزایش صادرات فولاد چین باعث شکایت تعداد فزایندهای از کشورها شده است، به طوری که برخی از کشورها مانند ترکیه و اندونزی تعرفههای ضد دامپینگ وضع کردهاند و میگویند سیل فولاد ارزان چین به تولیدکنندگان داخلی آسیب میزند.
هفته گذشته، کارآهن گزارش داد (درخواست فولادسازان هندی: تعرفه واردات فولاد چین را بالا ببرید) که وزارت فولاد هند از تعرفه موقت یا «وظیفه حفاظتی» حمایت میکند، اقدامی گسترده که کشورهایی را که این کشور آسیای جنوبی با آنها پیمان تجارت آزاد بستهاند نیز پوشش میدهد.
اما یک روز پس از آن که نارندرا مودی، نخست وزیر هند و شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، اولین گفتگوهای رسمی خود را در پنج سال گذشته در حاشیه اجلاس سران بریکس در روسیه انجام دادند، این منبع گفت که گرم شدن هوا منجر به تغییر در طرح تعرفهها نشده است.
این منبع که نخواست نامش فاش شود، افزود: «اگر مطرح شود، علیه همه کشورها خواهد بود، زیرا رایزنیها علنی نیست. پادمان علیه هیچ کشور خاصی نیست.»
این منبع افزود که تصمیم در مورد طرح چنین تعرفهای تا شش ماه طول میکشد. با این حال تعرفههای واردات فولاد به هند از چین یک ضرورت است.
رشد سریع اقتصادی و هزینههای زیرساختی بالاتر، هند را به کانون جهانی رشد تقاضای فولاد تبدیل کرده است، زیرا بازارها در اروپا و ایالات متحده تحت فشار هستند. دهلی نو از سال مالی گذشته واردکننده خالص بوده است.
برترین تولیدکنندگان فولاد هند، مانند JSW Steel (JSTL.NS)، تاتا استیل (TISC.NS) و ArcelorMittal Nippon Steel India، نگرانیهایی را در مورد واردات ارزانتر از چین ایجاد کردهاند.
کلام آخر
در این گزارش به برنامه اعمال تعرفههای واردات فولاد به هند همزمان با بحث تقویت روابط میان این دو کشور در سطح مقامات پرداختیم. روز چهارشنبه، دو کشور پرجمعیت، هر دو قدرت هستهای، توافق کردند که ارتباطات و همکاریها را برای بهبود روابط پس از درگیری نظامی در مرز هیمالیا در سال ۲۰۲۰ که منجر به کشته شدن ۲۰ سرباز هندی و چهار نظامی چینی شد، تقویت کنند.