در بسیاری از موارد نیاز است که میلگرد یا بولت با استفاده از چسب مخصوص به بتن متصل شود. چسب کاشت میلگرد چیست؟ استفاده از چسب کاشت میلگرد باعث میشود که مقاومت و استحکام بتن چند برابر افزایش پیدا کند. به همین منظور است که باید از چسب کاشت میلگرد یا همان چسب پایه اپوکسی و پلی استر استفاده کرد. چسب کاشت میلگرد چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله به موضوع چسب کاشت میلگرد چیست، چه مزایایی دارد و نحوه استفاده از آن میپردازیم. برای خواندن ادامه مطلب، مجله کارآهن را دنبال کنید.
چسب کاشت میلگرد چیست؟
برای افزایش مقاومت سازههای بتنی به ویژه میلگردها، از چسب کاشت میلگرد یا همان چسب پایه اپوکسی و پلی استر استفاده میشود. این نوع چسب به صورت دو جزئی، سه جزئی و آماده تولید میشود که شامل رزین پلی استر و وینیل استر است. همچنین باید اشاره کنیم که رنگ این چسب شباهت زیادی به رنگ میلگرد یعنی خاکستری -طوسی دارد. بنابراین چسب کاشت میلگرد زمینه را برای افزایش دوام و استحکام بتن به وجود میآورد.
جدول معرفی چسب کاشت میلگرد | ||||||
نام چسب | پایه | انواع | مزایا | برندها | کاربرد | بهترین نوع چسب |
کاشت میلگرد | اپوکسی، پلی استر و وینیل استر | حجمی، کارتریجی و کپسولی | اتصال بهتر میلگرد به بتن | آسیایی و اروپایی | اتصال میلگرد و بولت به بتن | برپایه اپوکسی |
مزایای چسب کاشت میلگرد
این نوع چسب مزایای متعددی برای سازههای بتنی ایجاد میکند که عبارتند از:
- جلوگیری از سخت و منقبض شدن میلگرد
- افزایش ظرفیت باربری سازه
- چسبندگی بالا
- قیمت مقرون به صرفه
- پایداری بسیار بالا از نظر مکانیکی و شیمیایی
- قابل اجرا به صورت عمودی و افقی در سازههای بتن آرمه
- ساده کردن عملیات حفاری
- کاهش قطر سوراخ و طول مهار در سازه بتنی
- سرعت خشک شدن بالا
انواع چسب کاشت میلگرد چیست؟
انواع چسب کاشت میلگرد از دو نظر قابل بررسی است. اول از نظر ترکیب شیمیایی و دو از نظر نوع عرضه یا بستهبندی محصول میتوان این چسب را بررسی کرد.
انواع چسب کاشت میلگرد بر اساس ترکیب شیمیایی
چسب کاشت میلگرد چیست و انواع آن کدام است. یکی از انواع چسب کاشت، بر اساس ترکیب شیمیایی تعیین میشود. یعنی ماده اولیه این نوع چسب چیست؟
۱- چسب کاشت میلگرد با پایه اپوکسی
۲- چسب کاشت میلگرد با پایه پلی استر
۳- چسب کاشت بولت با پایه پلی استر بدون استایرن
انواع چسب کاشت میلگرد بر اساس نوع بستهبندی
چسب کاشت میلگرد از نظر نوع بستهبندی در ۳ نوع مختلف تولید میشود که عبارتند از:
۱- چسب کاشت کپسولی
این نوع چسب به صورت دو جزئی شامل چسب اپوکسی، وینیل استر و پلی استر است که زمینه را برای افزایش مقاومت مکانیکی سازه به وجود میآورد. بیشترین کاربرد چسب کاشت کپسولی در نصب میلگرد، بولت، قطعات فولادی سازه به ویژه در محیطهای خورنده و اسیدی است.
بستهبندی چسب کاشت کپسولی به صورت شفاف و شیشهای است که در سایزهای مختلف به بازار عرضه میشود.
۲- چسب کاشت کارتریجی
این نوع چسب هم به مانند نمونه قبلی به صورت دو جزئی است؛ یعنی از رزین اپوکسی، وینیل استر، پلی استر به همراه هاردنر پلی آمین تشکیل میشود. کاربرد چسب کاشت کارتریج در سازههای کوچک و سبک است که احتمال خطا در آن به حداقل میرسد.
تولید این نوع چسب صنعتی در ابعاد مختلف ۳۰۰، ۳۴۵، ۴۲۰ و ۶۰۰ میلیلیتر است که معمولا برای کاشت آرماتور بر روی سطوح چوبی، سنگی و بتنی مورد استفاده قرار میگیرد.
۳- چسب کاشت حجمی
این نوع چسب بر خلاف دو نوع قبلی، به صورت ۲ و ۳ جزئی تولید میشود که اغلب در سازههای ساختمان بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. چسبندگی، مقاومت خمشی و کششی بالا، برخی از مزیتهای چسب کاشت حجمی است.
در ضمن این محصول صنعتی بیشتر برای اجرای ستونها، دیوارهای برشی و اتصال بتن جدید به بتن قدیمی کاربرد دارد. همچنین نوع ۳ جزئی چسب کاشت میلگرد حجمی، بر پایه رزین اپوکسی بیسفنول A، پلی آمید و هاردنر است.
کاربرد چسب کاشت میلگرد
چسب کاشت میلگرد چه کاربردهایی دارد؟ اساسا کاربردهای چسب کاشت میلگرد چیست؟ این محصول کاربردهای زیادی دارد که عبارتند از:
- تقویت اتصال بین میلگرد و بولت به بتن
- نصب بیس پلیت
- پر کردن شکافهای کف
- پر کردن شکافهای دیوار
- پر کردن شکافهای سقف
- نصب آرماتورهای فولادی به صورت عمودی و افقی
- قابل استفاده برای چسباندن پیچ و مهره
- اتصال بتن قدیمی به جدید
- قابل استفاده در آرماتورهای فونداسیون
نحوه استفاده از چسب کاشت میلگرد
برای استفاده از چسب کاشت میلگرد، مراحل زیر را دنبال کنید:
- اگر چسب شما از نوع دو جزئی یا ۳ جزئی است، حتما باید با هاردنر ترکیب شود.
- مدت زمان ترکیب چسب با هاردنر هم حدود ۱۰ دقیقه است. یعنی شما باید به مدت ۱۰ دقیقه، چسب و هاردنر را هم بزنید.
- چسبی که با هاردنر ترکیب شده است، نباید حبابهای هوا در بین آن باشد. بنابراین اگر حباب هوا در چسب وجود داشت، یعنی چسب شما نیاز به هم زدن دارد تا حباب از بین برود.
- با استفاده از دستگاه حفاری، قطر و عمق سوراخ مورد نظر را تعیین کنید.
- سپس محل سوراخ را تمیز کنید. مطمئن شوید که هیچگونه گرد و غباری در محیط سوراخ وجود ندارد.
- وقتی حفره سوراخ و تمیز شد، چسب را داخل آن بریزید.
- وقتی چسب ریخته شد، ۱۰ ثانیه صبر کنید و منتظر بمانید.
- سپس میلگرد را به داخل حفره منتقل کنید.
- پیش از ورود میلگرد به داخل حفره، حتما باید آنها را تمیز کنید. بهترین ابزار برای تمیز کردن میلگرد، برس سیمی است. این کار باعث میشود که سطوح اکسیدی یا زنگ زده میلگرد جدا شود. در نهایت میلگرد را با روغن یا استون تمیز نمایید.
- در نهایت مطمئن شوید که اتصال میلگرد به بتن، مناسب انجام شده است.
- همچنین حین منتقل کردن میلگرد به داخل سوراخ، آن را بچرخانید تا به انتهای حفره برسد.
- این احتمال وجود دارد که میلگرد در یک مرحله به انتهای حفره نرسد. زیرا چسب کاشت میلگرد بسیار غلیظ است. بنابراین چندین بار این کار را امتحان کنید.
- اگر پس از رسیدن میلگرد به انتهای حفره، مقداری چسب از دهانه حفره بیرون زد، این یک نشانه خوب است. زیرا میتوان اطمینان یافت که تمام نقاط حفره آغشته به چسب است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
نکات مهم پیش از نصب میلگرد با چسب
چسب کاشت میلگرد چیست و چگونه باید انتخاب شود؟ در ادامه به نکات مهم پیش از نصب میلگرد با چسب اشاره خواهیم کرد.
۱- از مناسب بودن چسب مورد نیاز پروژه خود اطمینان حاصل کنید. مطمئن شوید که نوع چسب کاشت میلگرد مناسب سازه بتنی شما است.
۲- تمام نقاط و سوراخهایی که قرار است چسب وارد آنها شود را بررسی کنید. این نوع بررسیها بر اساس نقشه ساختمانی انجام شود. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم از تجهیزات پیشرفته برای اسکن بتن و میلگرد مورد استفاده در آن استفاده نمایید.
۳- به برند تولیدکننده چسب کاشت میلگرد توجه کنید. این روزها در بازار ایران دو نوع چسب کاشت میلگرد اروپایی و آسیایی وجود دارد. بررسی کنید که کدام نوع چسب برای سازه بتنی شما مناسب است.
۴- اگرچه چسب هیلتی در بین انواع برندهای تولیدکننده چسب کاشت میلگرد محبوب است اما زمان کافی برای بررسی برندهای مختلف بگذارید و سپس اقدام به خرید چسب مورد نظر کنید.
۵- بدون بررسی نوع چسب، نمیتوان مقاومت و اتصال بین میلگرد و بتن را افزایش داد. بنابراین باید بررسی کنید که چسبهای دو جزئی مناسب کار شماست یا چسب ۳ جزئی.
۶- حواستان باشد که چسبهای دو جزئی و ۳ جزئی، باید پیش از اجرا با یکدیگر ترکیب شوند. اگر تمایل به ترکیب حلال یا هاردنر با چسب را ندارید، میتوانید از چسبهای آماده مانند چسب کاشت کارتریجی استفاده کنید. این نوع چسب نیاز به هاردنر ندارد.
۷- هنگام اجرای چسب کاشت میلگرد، به آب و هوا توجه کنید. استفاده از این چسب در دمای بالا و پایین، مناسب نیست. اگر ناچار بودید که چسب را در دمای سرد استفاده کنید، حتما میلگرد را پیش از انتقال به حفره، تحت حرارت قرار دهید یا آن را به مدت ۱۵ ثانیه در آب جوش بگذارید.
بهترین چسب کاشت میلگرد
بهترین چسب کاشت میلگرد چیست؟ بهترین نوع چسب کاشت میلگرد از دو نظر قابل بررسی است. اول اینکه چه نوع مواد اولیهای مقاومت و استحکام این نوع چسب را افزایش میدهد. دوم اینکه کدام نوع بستهبندی برای پروژهها مناسب است.
بدون شک چسب کاشت میلگرد پایه اپوکسی، مقاومت بالاتری نسبت به دو نوع دیگر دارد. از طرفی اگر زمان و ابزار لازم برای ترکیب چسب و هاردنر را ندارید، میتوانید از چسب کاشت کارتریجی استفاده کنید. در ضمن برند چسب هیلتی و ممو جزو محبوبترین برندهای تولیدکننده این نوع چسب محسوب میشوند.
برندهای تولیدکننده چسب کاشت میلگرد
دو نوع برند مطرح در زمینه تولید چسب کاشت میلگرد فعالیت میکنند که عبارتند از:
۱- برند آسیایی تولید چسب کاشت میلگرد
- چسب میلگرد ممو
- چسب میلگرد سیکا
۲- برند اروپایی تولیدچسب کاشت میلگرد
- چسب میلگرد فیشر
- چسب میلگرد هیلتی
کلام آخر
در این مقاله به بررسی موضوع چسب کاشت میلگرد چیست و چه کاربردی دارد، پرداختیم. برای اینکه بتوانید اتصال بین میلگرد و بتن را بیشتر کنید، میتوانید از چسب کاشت میلگرد استفاده نمایید. نحوه اجرای این چسب بدین صورت است که پس از سوراخ کردن بتن و ریختن چسب در آنجا، میلگرد را به داخل حفره منتقل میکنند.
سوالات متداول
یک نوع چسب بر پایه اپوکسی و پلی استر است که برای اتصال بهتر میلگرد و بولت به بتن استفاده میشود.
افزایش مقاومت و میزان باربری سازه، از جمله مهمترین مزایای چسب کاشت میلگرد است.
برندهای آسیایی و اروپایی جزو مطرحترین تولیدکنندگان این نوع چسب هستند. در بازار ایران، چسب کاشت میلگرد از برند هیلتی و ممو، جزو محبوبترینها به حساب میآیند.
چسب کاشت میلگرد برپایه اپوکسی.