از خاموشی تا گرانی برق؛ چرا تولیدکنندگان فولاد نگران آینده هستند؟

از خاموشی تا گرانی برق؛ چرا تولیدکنندگان فولاد نگران آینده هستند؟ مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در بازدید از شرکت ورق ‌خودرو گفت که  قطعی برق صنایع فولاد به ویژه در بخش تولید ورق گالوانیزه وضعیت تولید را نگران‌کننده کرده است. او همچنین افزایش ۲۸ برابری قیمت برق برای صنایع از سال ۹۸ تا ۱۴۰۳ را یک چالش و مانع جدی در سر راه تولید فولاد و به ویژه ورق فولادی دانست. در این گزارش به پای صحبت‌های مدیرعامل فولاد مبارکه و شرکت ورق خودرو می‌نشینیم.  برای اطلاع از قیمت روز آهن می‌توانید به سایت کارآهن مراجعه کنید یا با کارشناسان مجموعه به شماره ۶۷۱۴۵-۰۲۱ تماس بگیرید.

زمان خواندن: ۳ دقیقه

از خاموشی تا گرانی برق؛ چرا تولیدکنندگان فولاد نگران آینده هستند؟

با آغاز فصل گرم سال، قطعی‌های مکرر برق بار دیگر به یکی از چالش‌های جدی صنایع کشور، به‌ویژه صنایع انرژی‌بر مانند فولاد، تبدیل شده است. در کنار این اختلالات، افزایش چشمگیر تعرفه برق صنعتی که بنا بر آمارها از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳ تا ۲۸ برابر رشد داشته، فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان فولاد به ویژه ورق گالوانیزه وارد کرده است که این شرایط، در حالی رخ می‌دهد که صنعت فولاد به‌عنوان یکی از پیشران‌های اقتصاد ملی و صادرات غیرنفتی، نیاز مبرمی به تامین پایدار و مقرون‌به‌صرفه انرژی دارد. استمرار این وضعیت نه ‌تنها می‌تواند ظرفیت تولید را کاهش دهد، بلکه اشتغال، صادرات و مزیت رقابتی ایران در بازارهای جهانی را نیز با تهدیدی جدی مواجه سازد.

بیشتر بخوانید: تولید فولاد به صفر رسید

از خاموشی تا گرانی برق؛ چرا تولیدکنندگان فولاد نگران آینده هستند؟

راهکارها برای جلوگیری از قطعی برق صنایع فولادی چیست؟

یکی از مهم‌ترین راهکارهای مقابله با بحران برق در صنایع فولادی، سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های اختصاصی توسط واحدهای صنعتی یا به‌صورت مشارکتی با دولت و بخش خصوصی است. احداث نیروگاه‌های سیکل ترکیبی یا استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی در شهرک‌های صنعتی می‌تواند بخشی از نیاز برق پایدار را تامین کرده و از وابستگی به شبکه سراسری بکاهد. در همین راستا، تسهیل صدور مجوزها، اختصاص تسهیلات ارزان‌قیمت و حذف بروکراسی می‌تواند نقش مهمی در تشویق صنایع به تولید انرژی ایفا کند.

در کنار این، بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی نیز می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش هزینه‌ها و تاب‌آوری بیشتر در برابر افزایش قیمت برق داشته باشد. به‌روزرسانی تجهیزات، هوشمند سازی خطوط تولید، اصلاح الگوی مصرف و استفاده از فناوری‌های نوین در کنترل انرژی، ابزارهایی هستند که باید با حمایت نهادهای حاکمیتی در دستور کار قرار گیرند. همچنین، برنامه‌ریزی دقیق برای مصرف در ساعات اوج، انعقاد قراردادهای خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های کوچک و استفاده از سیستم‌های ذخیره انرژی نیز از راه‌حل‌های مکمل برای پایداری تولید در شرایط فعلی است.

قطعی برق صنایع فولاد وضعیت تولید را نگران‌کننده کرده است

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه و هیئت همراه، در شرکت ورق ‌خودرو چهارمحال و بختیاری حضور پیدا کرد و در نشستی با رئیس و اعضای هیئت‌مدیره و جمعی از مدیران این شرکت، در جریان روند فعالیت‌های این مجموعه قرار گرفت و از خطوط تولید و اولین پروژه‌ ربات سرباره‌گیری کشور بازدید به عمل آورد.

به گزارش کارآهن به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه مدیریت مالی و بازرگانی شرکت ورق‌خودرو باید به موازات حوزه‌های فنی آن تقویت شود، بر ضرورت هم‌افزایی تمامی حوزه‌های این مجموعه صنعتی با گروه فولاد مبارکه تاکید کرد و گفت: «ابتکار عمل و ایجاد درآمدهای جدید باید در شرکت ورق‌خودرو مورد توجه قرار گیرد و این مجموعه باید روی تولید ورق‌های آلیاژی مورد نیاز خودروسازان متمرکز شود».

زرندی، قطعی برق صنایع در استان‌های مختلف کشور را نگران‌کننده‌ توصیف کرد و بیان داشت: «نرخ قیمت برق برای صنایع کشور از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳ حدود ۲۸ برابر شده و پیش‌بینی می‌شود این افزایش قیمت در سال جاری به ۳۴ تا ۳۵ برابر برسد که با چنین وضعیتی، شرایط تولید نگران‌کننده است و شاهد افت شدید سود شرکت‌ها هستیم».

کاهش تقاضای ورق یک چالش بزرگ است

حمید شجاعی، مدیرعامل شرکت ورق‌ خودرو نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از روند تولید، درآمدزایی و سودآوری این مجموعه، به چالش‌های موجود اشاره کرد و گفت: «سال ۱۴۰۳ به دلیل حجم زیادی از واردات ورق مورد نیاز خودروسازان، با کاهش تقاضا از سوی آنان مواجه شدیم و این موضوع به نفع شرکت ورق‌خودرو نبود».

کلام آخر

در این گزارش به پای صحبت‌های مدیرعامل فولاد مبارکه و مدیرعامل شرکت ورق خودرو درباره از خاموشی تا گرانی برق؛ چرا تولیدکنندگان فولاد نگران آینده هستند؟ نشستیم. گفتنی است، شرکت ورق‌خودرو چهارمحال و بختیاری، به‌ عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه، با بهره‌گیری از دو خط تولید ورق گالوانیزه با ظرفیت اسمی سالانه ۶۶۰ هزار تن، بزرگترین تولیدکننده تخصصی ورق گالوانیزه در خاورمیانه و تأمین‌کننده نیاز صنایع خودروسازی و لوازم خانگی کشور است و سهم بیش از ۵۰ درصدی بازار ورق گالوانیزه کشور را در اختیار دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.