بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تاکید کرد که حجم گاز مصرفی در زنجیره فولاد کشور از سنگآهن تا محصول نهایی تنها ۴ درصد از گاز تولیدی است و این سؤال از وزارت نفت وجود دارد که چرا در مواقع کمبود گاز بلافاصله به سراغ فولادیها میرود و گاز این صنعت را قطع میکند. در این گفتگو به پای صحبتهای رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران پیرامون چرایی قطع گاز و برق فولادیها میپردازیم.
زمان خواندن: ۲ دقیقه
فاجعهای به نام قطع گاز و برق فولادیها
به گزارش کارآهن به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: «قطعی گاز صنعت فولاد تأثیری در تأمین این نوع سوخت در دیگر بخشها ندارد».
- وضعیت بازار آهن آلات ایران و تاثیر بیت کوین، کمبود انرژی و سقوط اسد بر آن
- کاهش ۵ درصدی تولید فولاد ایران در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳
وی در خصوص قطعی گاز و برق صنایع فولادی و بهویژه فولاد مبارکه اظهار کرد: «۹۶ درصد از مصرف گاز در جاهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد و ازاینرو قطعی گاز صنعت فولاد تأثیری در تأمین این نوع سوخت در دیگر بخشها ندارد».
سبحانی افزود: «در این شرایط هر حرکت کوچکی در حوزه کنترل مصرف و صرفهجویی میتواند گاز صنعت فولاد را تأمین کند».
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه قطعی گاز در صنعت فولاد منجر به ایجاد مشکلاتی در حوزه اشتغال، صادرات، تأمین نیاز داخل صنعت خودروسازی، لوازمخانگی و دیگر صنایع وابسته به فولاد میشود، اضافه کرد: «از همه مهمتر این است که شرکتی مانند فولاد مبارکه با چند ۱۰ هزار نیرو، با توجه به این شرایط، در زمینه پرداخت حقوق و عیدی و پاداش دچار مشکل خواهد شد و شرایط ایجادشده در زمینه قطعی گاز و برق، منابع شرکتهای تولیدی را از بین میبرد و امکان تولید را از آنها میگیر».
وی اضافه کرد: «از سوی دیگر سازمانهای دولتی مانند سازمان امور مالیاتی، بیمه تأمین اجتماعی، بانکها و… در حوزه مطالبات مساعدتی را با شرکتهای تولیدی ندارند و این شرایط نیز آزاردهنده است».
سبحانی در پایان پیرامون تأثیر قطع گاز فولادیها و برق در بورس کالا نیز خاطرنشان کرد: «شرکتی بورسی مانند فولاد مبارکه چنانچه نتواند به هر دلیلی تولید کند، سودی را که مورد انتظار سهامدار بوده نمیتواند تأمین کند و این امر اثر منفی بر بازار سرمایه خواهد داشت».
پایان/.