در ابتدا باید هشدار داد که بدون در نظر گرفتن نکات ایمنی برای کارگران صنعتی و ساختمانی، کار کردن ممنوع است. کارفرما وظیفه دارد برای حفظ جان کارگران از حوادث احتمالی، یک چک لیست ایمنی تهیه و تدوین کند. همه چیز باید بر اساس چک لیست ایمنی کار در محیطهای صنعتی و ساختمان پیش برود.
تامین وسایل حفاظت شخصی کارگران مانند کفش ایمنی، کمربند ایمنی، لباس کار ایمن و ضد حریق و الکتریسیته، ماسک مخصوص، کلاه ایمنی و سایر موارد به همراه الزام استفاده از آنها، کاری است که کارفرما باید اهمیت زیادی به آن بدهد. در این مقاله به نکات ایمنی برای کارگران صنعتی و ساختمانی در محیط کار اشاره میکنیم. برای خواندن ادامه مطلب، مجله کارآهن را دنبال کنید.
اهمیت ایمنی محیط کار صنعتی و ساختمانی
ایمنی محل کار برای صنایع فولادی و تولیدیها بسیار مهم است. عدم پوشش اصول اولیه ایمنی می تواند منجر به کاهش بهرهوری کارکنان و جریمههای بالا شود. با این حال، زمانی که ایمنی در اولویت است، کسب و کارها شاهد افزایش عملکرد کارکنان و رشد شرکت هستند. برای کمک به ایجاد محیط کار ایمنتر و کم استرس، در ادامه به نکات ایمنی برای کارگران صنعتی و ساختمانی آورده شده است.
نکات ایمنی برای کارگران صنعتی و ساختمانی
در ادامه ۱۰ نکته مهم ایمنی محیط کار صنعتی وجود دارد که ممکن است بخواهید در محیط کار صنعتی و ساختمانی به کار ببرید.
۱- فرهنگ متمرکز بر ایمنی را پرورش دهید
نکات ایمنی برای کارگران صنعتی و ساختمانی به ویژه در محیط کار صنعتی با اولویت فرهنگ شرکت شروع میشود. این بدان معنی است که اطمینان حاصل شود که دستورالعملهای ایمنی با توانایی کارمندان در انجام وظایفشان تداخل نمیکند.
فرهنگ متمرکز بر ایمنی با پیروی مدیران از نکات ایمنی صنعتی مشابه کارمندان شروع میشود. یک کمیته ایمنی کارکنان یا تیم مدیریت نیز میتواند به عنوان راهنمای کارگران عمل کند. کارکنان باید بدانند که میتوانند نظرات خود را در مورد پروتکلهای ایمنی فعلی و خطرات احتمالی بیان کنند.
۲- پوشیدن تجهیزات ایمنی را الزامی کنید
اطمینان از داشتن تجهیزات حفاظت فردی مناسب برای کارکنان جهت ایمنی در محل کار بسیار مهم است. ناگفته نماند که توجه به این موضوع کمک میکند تا از جریمههای احتمالی در زمینه نقض ایمنی کار جلوگیری کنید. بنابراین پوشیدن چکمههای فولادی، کلاههای سخت، عینک ایمنی و موارد دیگر را رعایت کنید. کارکنان همچنین باید بدانند که چرا باید از وسایل ایمنی استفاده کنند.
۳- مناطق کار، راهروها و خروجیهای اضطراری را تمیز نگه دارید
قوانین آتشنشانی نه تنها یادآور میشود که همه خروجیهای اضطراری واضح هستند، بلکه به تضمین سلامت و ایمنی کارکنان شما نیز کمک میکند. اگر شرایط اضطراری رخ دهد، کارکنانتان باید بتوانند به سرعت و با خیال راحت از محل خارج شوند، بدون اینکه روی جعبهها و دیگر زبالهها بیفتند. دور نگه داشتن راهروها و مناطق کار از انسداد میتواند به جلوگیری از حوادثی مانند سقوط کمک کند.
۴- فقط به پرسنل مجاز اجازه کار با ماشینآلات را بدهید
نکات ایمنی برای کارگران صنعتی و ساختمانی فقط شامل اجازه دادن به پرسنل مجاز برای کار با ماشینآلات است. اطمینان از اینکه فقط کارمندان دارای گواهی یا مجوز از تجهیزاتی مانند لیفتراک استفاده میکنند، میتواند به جلوگیری از حوادث محل کار کمک نماید.
۵- از بین بردن خطرات شیمیایی و آتشسوزی
همیشه مواد شیمیایی قابل اشتعال را در محل امن و دور از هرگونه منبع احتمالی آتشسوزی نگهداری کنید. نحوه دفع مواد شیمیایی و سایر خطرات آتشسوزی نیز برای ایمنی محل کار بسیار مهم است. همیشه از سطلهای زباله فلزی استفاده کنید. همچنین از قوانین وزارت صمت در مورد دفع، از جمله الزامات ذخیرهسازی مواد شیمیایی پیروی کنید.
۶- بازرسیهای ایمنی محیط کار را به صورت مداوم انجام دهید
قدم زدن تصادفی در محل کار به این معنی نیست که همه موارد نقض ایمنی احتمالی را متوجه خواهید شد. این چیزی است که شما باید فعالانه به دنبال آن باشید. برنامهریزی بازرسیهای ایمنی معمول در تقویم هفتگی میتواند به شما کمک کند تا هر چیزی را که برای کارمندان خطر بالقوه باشد را شناسایی کنید. به علاوه، شما را برای اتفاقاتی که در طول بازرسی روی میدهد، آماده میکند.
۷- همیشه شرایط ناایمن را گزارش دهید
تشویق کارمندان به گزارش شرایط ناایمن کار به مدیرانشان یکی از بهترین راهها برای اطمینان از ایمنی محل کار است. کارکنان شما باید احساس کنند که میتوانند آزادانه شرایط خطرناک و ناایمن محیط کار را بدون ترس از انتقام گزارش کنند. بنابراین یکی از نکات ایمنی برای کارگران صنعتی و ساختمانی، گزارشدهی شرایط غیر استاندارد محیط کار است.
۸- کارگران را تشویق کنید که هر از گاهی استراحت کنند
نکات ایمنی صنعتی و ساختمانی شامل تشویق کارکنان به استراحت منظم است. این موضوع به آنها کمک میکند هشیار بمانند و روی کار تمرکز کنند. استراحتهای برنامهریزی شده و منظم نیز یک الزام قانونی است. اگر کارفرمایان از استراحت کارکنان خود خودداری کنند، میتوانند با جریمههای سنگین مواجه شوند.
در کنار استراحت، کارمندان خود را تشویق کنید که هر چند ساعت یکبار به مدت ۱۰ تا پانزده دقیقه در اختیار خود باشند. بدون اینکه دغدغه انجام کار در محیط صنعتی و ساختمانی را داشته باشند.
۹- یک برنامه اقدام اضطراری ایجاد کنید
چگونه یک برنامه اقدام اضطراری برای محل کار شما مفید است؟ داشتن یک برنامه اقدام اضطراری یک نکته ایمنی صنعتی حیاتی به حساب میآید. این موارد شامل داشتن یک طرح خروج اضطراری است. همه کارکنان شما باید از برنامه اقدام اضطراری آگاه باشند و بدانند خروجیهای مرکز در کجا قرار دارند. توجه به این موضوع ایده خوبی است که هنگام استخدام کارمندان جدید، اطلاعات مذکور را در شرایط آنها لحاظ کنید.
۱۰- آموزش مداوم ایمنی را فراموش نکنید
یکی از بهترین نکات ایمنی محیط کار صنعتی ارائه آموزش به کارکنان قدیمی و جدید است. اگر کارکنان شما از دستورالعملهای ایمنی شما آگاه نباشند، احتمال آسیبدیدگی در محل کار را دارند.
در محیط صنعتی و ساختمانی چه نکات ایمنی را باید رعایت کرد؟
آییننامههای مربوط به صنعت ساختمان، بهترین راهنما برای رعایت نکات ایمنی کارگران صنعتی و ساختمانی است. در ادامه شما را با برخی نکات ایمنی برای کارگران صنعتی و ساختمانی آشنا میکنیم.
۱- باید از نرده و حفاظ برای معابر عمومی و سطوح شیبدار استفاده کنید.
۲- کار کردن در هنگام بارندگی، برف، بوران، باد و طوفان ممنوع است.
۳- از عملیات جوشکاری بر روی داربست بدون حفاظ جلوگیری کنید.
۴- بدون داشتن تجهیزات حفاظت فردی مانند کمربند ایمنی، کفش، دستکش، لباس کار، ماسک و غیره، کار کردن ممنوع است.
۵- تمام تجهیزات معیوب ساختمانی و صنعتی را تعمیر یا تعویض کنید.
۶- برای جلوگیری از لیز خوردن کارگران در حین کار، از تجهیزات حفاظت فردی استاندارد استفاده کنید.
۷- در زمینه برق گرفتگی کارگران صنعتی و ساختمانی باید مراقبت ویژه صورت بگیرد.
کلام آخر
در این مقاله به بررسی نکات ایمنی برای کارگران صنعتی و ساختمانی اشاره کردیم. آیا میخواهید در مورد ایمنی در محل کار بیشتر بدانید یا به دنبال نکات ایمنی برای کارگران صنعتی هستید؟ امروز با کارشناسان متخصص ما تماس بگیرید تا ببینید چگونه میتوانیم به ایمنتر محیط صنعتی و ساختمانی شما کمک کنیم. همین حالا با شماره ۶۷۱۴۵-۰۲۱ تماس بگیرید.