ورق روغنی ST14 یکی از انواع ورقهای روغنی یا نورد سرد است که به ورق فوق کششی شناخته میشود. این نوع ورق روغنی قابلیت کششی بالایی دارد و برای خودروسازی، تانکر آب و … کاربرد دارد. این نوع ورق کاربردهای زیادی دارد که در این مقاله سعی داریم علاوه بر توضیح اینکه ورق روغنی ST14 چیست، به موضوعاتی مانند ویژگیها، مزایا، ترکیب شیمیای، نحوه تولید و کاربرد ورق روغنی ST14 بپردازیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ورق روغنی ST14، مجله کارآهن را دنبال کنید.
ورق روغنی ST14 چیست؟
ورق روغنی ST14 چیست؟ شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از خود بپرسید که ورق روغنی ST14 چیست و چه کاربردهایی دارد. در پاسخ باید گفت که ورق روغنی ST14 یک نوع ورق تولید شده به روش نورد سرد است که بر اساس استانداردهای مختلفی تولید میشود. یکی از استانداردها مهم در تولید ورق روغنی ST14، استاندارد DCO4 است. ورق روغنی ST14 به عنوان یک نوع ورق فولادی با قابلیت کشش بالا، دارای سطحی صاف، یکنواخت و حتی صیقلی است که برای مصارف مختلف استفاده میشود.
بیشتر بخوانید:ورق روغنی چیست؟ انواع، کاربرد، مشخصات و نحوه تولید
جدول مشخصات ورق روغنی ST14 | ||||||
نام محصول | نام انگلیسی | روش تولید | ویژگی اصلی | استحکام کششی | استحکام تسلیم | کاربرد |
ورق روغنی ST14 | ST14 cold rolled steel | نورد سرد | قابلیت کششی بالا | ۱۷۰ تا ۳۵۰ مگاپاسکال | ۲۱۰ مگاپاسکال | خودروسازی، دکوراسیون داخلی، تانکر آب و … |
ورق روغنی ST14 به انگلیسی
در زبان انگلیسی به ورق روغنی ST14،ST14 cold rolled steel گفته میشود. این نوع ورق به دلیل کشش فوق العاده بالا، استحکام و انسجام بالایی نسبت به سایر ورقهای روغنی دارد.
روش تولید ورق روغنی ST14
ورق روغنی ST14 چیست و به چه روشی تولید میشود. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، ورق روغنی ST14 به روش نورد سرد تولید میگردد. این نوع ورق یکی از انواع ورقهای روغنی است که استحکام کششی فوق العاده بالایی دارد. بنابراین شما به راحتی میتوانید از این محصول در ساخت بدنه خودرو استفاده کنید.

ویژگیهای ورق روغنی ST14
مهمترین ویژگیهای ورق روغنی ST14 عبارتند از:
- ضد خوردگی
- خمکاری بالا
- برشکاری بالا
- رنگپذیری بالا
- نوردکاری آسان
- مقاوم در برابر عوامل شیمیایی
ترکیب شیمیایی ورق روغنی ST14
ورق روغنی ST14 چیست و از ترکیب شیمیایی ساخته میشود؟ ترکیب شیمیایی ورق روغنی ST14 عبارتند از:
- آهن
- کربن
- منگنز
- فسفر
- گوگرد
- آلومینیوم
خواص مکانیکی ورق روغنی ST14
ورق روغنی ST14 چیست و چه خواص مکانیکی دارد. مهمترین خواص مکانیکی ورق روغنی ST14، استحکام کششی و استحکام تسلیم آن است. استحکام کششی ورق روغنی ST14 بین ۲۷۰ تا ۳۵۰ مگاپاسکال است، در حالی که استحکام تسلیم این نوع ورق، بیش از ۲۱۰ مگاپاسکال در نظر گرفته میشود.
بیشتر بخوانید: ورق روغنی St12 چیست؟ روش تولید، مزایا و کاربرد
سایز ورق روغنی ST14
ورق روغنی ST14 چیست در ضخامت و عرض مختلفی تولید میشود. به طور مثال میتوان اشاره کرد که ورق روغنی ST14 در عرض ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ میلیمتر و ضخامت بین ۰.۳ تا ۳ میلیمتر تولید میگردد. همچنین برای محاسبه وزن ورق روغنی ST14 ابتدا باید طول را در عرض و ضخامت ضرب کنید، عدد به دست آمده را در ۷.۸۵ ضرب نمایید.
نحوه تولید ورق روغنی ST14
مراحل تولید ورق روغنی ST14 در واحد نورد سرد عبارتند از:
- در ابتدای امر، ورق روغنی ST14 را به واحد اسیدشویی منتقل میکنند. در واحد اسیدشویی، ورق روغنی با اسید کلریدریک شسته میشود.
- پس از اینکه ورق روغنی با اسید شسته شد، نوبت به شستشوی ورق با آب گرم است. این کار باعث میشود تا استحکام آلیاژهای فلز مورد نظر حفظ شود.
- سپس ورق روغنی را در فضای باز قرار میدهند تا به طور کامل خشک شود.
- وقتی ورق روغنی خشک شد، این محصول برای کاهش ضخامت وارد فرآیند نورد سرد یا دستگاههای غلتک میشود. غلتکها باعث میشوند که ضخامت ورق روغنی کاهش پیدا کند.
- در مرحله پنجم، ما با یک ورق روغنی با ضخامت کم مواجه هستیم. اینجاست که نوبت به مرحله تبدیل شدن ورق روغنی ST14 به کلاف میرسد. ورق روغنی را به صورت کلاف تغییر شکل میدهند.
- برای اینکه ورق روغنی هر گونه آلودگی ناشی از فرآیند تبدیل شدن به کلاف پاک شود، این محصول تحت عملیات شستشوی الکترولیتی قرار میگیرد.
- مرحله هفتم شامل آنیل یا بازپخت است. در مرحله بازپخت، خواص مکانیکی ورق روغنی ST14 بهبود پیدا میکند.
- سپس ورق روغنی وارد مرحله نورد پوستهای میشود. در این مرحله، هرگونه موج از روی سطح محصول نهایی حذف میشود. در نتیجه سختی ورق روغنی افزایش مییابد.
- در آخر، فرآیند روغنکاری بر روی ورق فولادی با گرید ST14 انجام میشود تا این محصول بتواند در برابر آب، رطوبت و در نتیجه خوردگی، مقاومت کافی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: ورق روغنی ST13 چیست؟ روش تولید، مزایا و کاربرد
کاربردهای ورق روغنی ST14
ورق روغنی ST14 چیست و چه کاربردهایی دارد؟ مهمترین کاربردهای ورق روغنی ST14 عبارتند از:
- پروفیل صنعتی
- خودروسازی (بدنه، فیلتر و …)
- دکوراسیون داخلی (لوازم تزئینی)
- مبلمان (اداری و خانگی)
- مخازن سوخت
- قطعات صنعتی
- ابزارآلات صنعتی
- یراق آلات
- تانکر آب
کارخانههای تولیدکننده ورق st14 در ایران
به طور کلی ورقهای روغنی از دو طریق در بازار ایران مصرف میشود. یکی از طریق تولید و دومی از روش واردات مورد استفاده قرار میگیرد. روش دوم اغلب از طریق کشور چین تامین میشود. یعنی سالانه مقداری زیادی ورق روغنی ST14 تولید شده کشور چین، به ایران صادر میگردد.
روش اول شامل تولید ورق روغنی توسط شرکتهای داخلی است که مهمترین آنها عبارتند از
قیمت ورق روغنی ST14
ورق روغنی ST14 چیست چه عواملی بر قیمت آن اثرگذار است. قیمت ورق روغنی ST14 بستگی به عواملی مانند قیمت مواد اولیه، هزینه انرژی و حمل و نقل، نوسانات بازار ارز، تورم، قیمت جهانی فولاد و عرضه و تقاضا دارد. پیش از خرید ورق روغنی ST14، بهتر است با کارشناسان متخصص ما مشورت کنید. برای ارتباط با کارشناسان کارآهن، با شما ۶۷۱۴۵-۰۲۱ تماس بگیرید.
خرید ورق روغنی ST14 از کارآهن
بهترین راه برای خرید ورق روغنی ST14 از مجموعه ما، مراجعه به سایت کارآهن به آدرس Karahan.ir است. همچنین شما میتوانید سفارش خود را به صورت تلفنی ثبت کنید. خرید ورق روغنی ST14 از کارآهن مزیتهای زیادی دارد که با مراجعه به وب سایت میتوانید از مزایای آن مطلع شوید.
بیشتر بخوانید: خرید ورق روغنی ST13 از سایت کارآهن
کلام آخر
در این مقاله به معرفی ورق روغنی ST14 چیست و کاربردهای آن پرداختیم. ورق روغنی ST14 یکی از انواع ورقهای نورد سرد است که به ورق فوق کششی شناخته میشود. ورق فوق کششی یعنی ورق روغنی ST14 استحکام کششی بسیار بالایی دارد. مهمترین کاربردهای ورق روغنی ST14، استفاده در تولید پروفیلهای صنعتی، صنعت خودروسازی و … است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ورق روغنی، ما را در وب سایت کارآهن دنبال کنید.
سوالات متداول
ورق روغنی ST14 یک نوع ورق فولادی با استحکام کششی بسیار بالا است که در برابر خوردگی و زنگزدگی محیط و آب مقاومت بالایی از خود نشان میدهد.
ورق روغنی ST14 دارای استحکام کششی بین ۱۷۰ تا ۳۵۰ مگاپاسکال است.
ورق روغنی ST14 دارای استحکام تسلیم ۲۱۰ مگاپاسکال است.
مهمترین کاربردهای ورق روغنی ST14، استفاده در تولید پروفیلهای صنعتی، قطعات و بدنه خودرو، تانکر آب و … است.