میلگرد ساده که به آن میلگرد A1 نیز گفته میشود، یک نوع محصول تولید شده از شمش فولادی به روش نورد گرم است که انعطافپذیری و قابلیت جوشکاری خوبی دارد. این نوع میلگرد فاقد آج است و نسبت به میلگرد آجدار، مقاومت کششی پایین تری دارد. مهمترین کاربردهای میلگرد ساده شامل سازه بتنی و قطعات فلزی است. در این مقاله قصد داریم تا درباره میلگرد ساده یا میلگرد A1 صحبت کنیم. برای خواندن ادامه مطلب، مجله کارآهن را دنبال کنید.
میلگرد ساده یا میلگرد A1، دارای علامت مشخصه س ۲۴۰ است که به آن میلگرد نرم یا داکتیل نیز میگویند. این نوع میلگرد، از شمش فولادی یا فولاد کربنی ساخته میشود که نه تنها انعطافپذیری بالایی دارد بلکه به راحتی قابل جوشکاری است.
پیش از استعلام قیمت میلگرد ساده، ابتدا باید مشخصات فنی آن را بدانید. در ادامه به مشخصات فنی این محصول میپردازیم.
نوع میلگرد: ساده
اصطلاح: A1 یا داکتیل
علامت مشخصه: س ۲۴۰
انواع از نظر جنس: ترانس، پولیش و آلیاژی
انواع از نظر ظاهر: گرد، مربع، مستطیل و تسمهای
انواع از نظر بستهبندی: شاخهای و کلاف
نام انگلیسی: simple rebar
روش تولید: نورد گرم
استاندارد: ISIRI 3132
کاربرد: سازه بتنی، قطعات فلزی، مبلمان فلزی و ماشینآلات
اصطلاح «simple rebar» در انگلیسی به نوار فولادی ساده ترجمه میشود. میلگرد ساده a1 به نوعی میله فولادی گفته میشود که هیچ پوششی (مانند پوشش فولاد ضد زنگ یا پوشش های تزئینی) ندارند. این نوع میله فولادی از فولاد کربنی ساده ساخته میشود که به آن فولاد نرم نیز میگویند.
انواع میلگرد ساده A1 به سه دسته تقسیم بندی میشود. دسته اول مربوط به شکل ظاهری میلگرد ساده از نظر بستهبندی است که شامل میلگرد ساده شاخهای و میلگرد ساده کلاف میگردد. دسته دوم مربوط قطر و ضخامت است که بر اساس آن، میلگرد ساده شامل میلگردهای گرد، مربع، مستطیل و تسمهای میشود.
این نوع میلگردها، شکل گرد دارند و در قطرهای مختلف تولید میشوند. آنها از طراحی واحد، انعطافپذیری بالا و قدرت باربری خوبی برخوردار هستند.
این نوع میلگرد ساده در اندازههای کوچکتر از میلگردهای گرد تولید میشوند. از میلگرد ساده مربعی برای استفاده در سازههایی که نیاز به مقاومت بالا در برابر فشار و فنر در نقاط خاص دارند، مناسب هستند.
این نوع میلگردها، ظاهری مستطیلی دارند و معمولً در کاربردهایی که نیاز به باربری خوب و استفاده از فضای متقارن برای جعبه ها و چارچوب ها دارند، استفاده میشوند.
میلگرد تسمهای، مستطیل شکل هستند اما با ضخامتی کمتر و طول بیشتر. این نوع میلگرد معمولا در صنایع خودروسازی، پتروشیمی و ماشین آلات استفاده میشوند.
در نهایت میلگرد ساده A1 از نظر جنس به سه دسته تقسیم بندی میشود. از جمله انواع میلگردهای ساده از نظر جنس میتوان به میلگرد ترانس، میلگرد پولیش و میلگرد آلیاژی اشاره کرد. انتخاب هر نوع میتواند بر قیمت میلگرد ساده نهایی اثرگذار باشد. بنابراین پیش از خرید میلگرد ساده، نوع آن را درست انتخاب کنید.
روش تولید میلگرد ساده از طریق فرآیند نورد گرم انجام میشود. برای تولید میلگرد ساده، ابتدا شمش فولادی تحت حرارت ۱۱۰ درجه سانتیگراد در داخل کوره قرار میگیرد. به محض اینکه شمش گداخته شد، آن را به خط رافینگ منتقل میکنند.
در این مرحله، ضمن کاهش ضخامت شمش فولادی، طول آن نیز افزایش پیدا میکند تا به قطعات جداگانه میلگرد ساده تبدیل شود. در شرایط استاندارد، یک عملکرد رایج برای تولید میلگرد ساده میتواند به صورت زیر خلاصه شود:
Raw materials -> Ironmaking -> Steelmaking -> Continuous casting -> Rolling -> Finishing processes -> Plain steel bar
استاندارد میلگرد ساده یک استاندارد فنی است که مشخصات فیزیکی و مکانیکی میلگردهای ساده A1 را تعیین میکند. به عنوان مثال، در ایران، استاندارد میلگرد ساده بر اساس استاندارد ISIRI 3132 تعیین میشود. این استاندارد شامل مشخصات فیزیکی و مکانیکی میلگرد های فولادی ساده است. همچنین این نوع استاندارد شامل ابعاد میلگرد، وزن هر متر طول و خواص مکانیکی نظیر مقاومت کششی میشود.
مقاومت میلگرد ساده به عنوان یکی از ویژگیهای مهم آن، به مقاومت آن در برابر نیروهای بیرون گفته میشود. مقاومت مکانیکی میلگرد ساده به دو ویژگی اصلی یعنی مقاومت کششی (Tensile Strength) و مقاومت خمشی ( Flexural Strength) ارتباط دارد.
به علاوه، وجود استانداردها و مشخصات فنی خاص میلگرد ساده نیز در تعیین مقاومت آن نقش دارد. این استانداردها شامل روشهای آزمایش مقاومت مکانیکی، محدودیتهایی برای تولید و ویژگیهای خاص میلگردها میشوند.
استفاده از میلگرد ساده A1 با مقاومت مناسب برای اعمال مختلف نیروها و کاربردهای سازهها و ساختمانها بسیار مهم است. در پروژههای ساختمانی و صنعتی، معمولا مقاومت مورد نیاز بر اساس استانداردها و ضوابط موجود در هر کشور تعیین میشود.
ترکیب شیمیایی میلگرد ساده عموما از یک نوع فولاد به نام فولاد کربنی تشکیل میشود. فولاد کربنی (شامل آهن و کربن) که درصد کربن در آن معمولا کمتر از ۰.۲۲ درصد است. همانطور که پیشتر گفتیم، مقاومت میلگرد ساده به مقاومت آن در برابر نیروهای بیرونی وابسته است. علاوه بر این، یکی از موضوعات مهم بر قیمت میلگرد ساده، ترکیب شیمیایی این محصول است. به طور مثال با افزایش میزان منگنز در ترکیب شیمیایی، قیمت خرید میلگرد ساده نیز افزایش پیدا میکند.
ترکیب شیمیایی میلگرد A1 عبارتند از:
نوع میلگرد: ساده
علامت مشخصه: س ۲۴۰
کربن: ۰.۲۲
منگنز: ۰.۷۵
گوگرد: ۰.۵۵
سیلیسیم: ۰.۰۵
فسفر: ۰.۰۵
برخلاف فولاد ضد زنگ (استنلس استیل) که از آلیاژهای جزئی مانند کروم تشکیل شده است، میلگرد ساده فاقد عناصر آلیاژی است. ترکیب اصلی میلگرد ساده غالبا شامل آهن میشود. میلگرد ساده A1 در قطر ۶ تا ۲۰۰ میلیمتر تولید میگردد.
خواص مکانیکی میلگرد ساده عبارتند از:
۱- استحکام کششی (Tensile Strength)
استحکام کششی نشاندهنده مقاومت میلگرد ساده در برابر نیروی کشش است.
این خواص بر اساس استانداردها و روشهای آزمون مشخص میشود.
برای استفاده در صنایع ساختمانی، استحکام کششی بالا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مقاومت کششی میلگرد ساده در واحدهای PSI (پوند بر اینچ مربع) یا MPa (مگاپاسکال) اندازهگیری میشود.
این مقاومت میلگرد ساده نمایانگر قدرت آن در مقابل تحمل نیروهای کششی است.
۲- ضریب انبساط حرارتی (Coefficient of Thermal Expansion)
این خواص نشاندهنده تغییر ابعاد میلگرد ساده با تغییر دما است.
ضریب انبساط حرارتی میتواند در طراحی و ساخت سازهها و تجهیزات حرارتی مهم باشد.
۳- مقاومت به خمش (Flexural Strength)
مقاومت به خمش مشخص میکند که میلگرد ساده چقدر میتواند نیروی خمشی را تحمل کند.
این خواص مهم برای سازههای ساختمانی به خصوص ستونها و بالها است.
مقاومت خمشی معمولا بر اساس خواص مکانیکی و هندسی میلگرد محاسبه میشود و توانایی آن را در مقابل انحنا و خمش نشان میدهد.
۴- مقاومت به ضربه (Impact Resistance))
مقاومت به ضربه نشاندهنده توانایی میلگرد ساده در مقابل جذب و تحمل نیروی ضربه است.
برای استفاده در کاربردهایی که نیاز به مقاومت در برابر ضربه دارند، میلگرد ساده با مقاومت به ضربه بالا انتخاب میشود.
نوع میلگرد: ساده
علامت مشخصه: س ۲۴۰
استحکام کششی ((psi: ۳۶۰
استحکام تسلیم (psi): ۲۴۰
ازدیاد طول (درصد): ۲۵
تنش تسلیم میلگرد A1
تنس تسلیم یا استحکام تسلیم میلگرد A1، در محدوده ۲۴۰ psi است.
مهمترین از کاربردهای میلگرد ساده A1 عبارتند از:
۱- سازههای بتنی
میلگرد ساده به عنوان تسلیحکننده سازههای بتنی (ستونها، بالها، پلها، سدها و سازههای صنعتی) در برابر فشار، کشش و خمش مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین قیمت میلگرد ساده مورد استفاده در سازههای بتنی کمتر از سایر کاربردها در نظر گرفته میشود.
۲- ساخت قطعات فلزی
میلگرد ساده در تولید و ساخت انواع قطعات فلزی از جمله پیچ و مهرهها، اتصالات و قطعات ماشینی استفاده میشود. این قطعات از میلگرد ساده ساخته شدهاند و معمولا در ساختمانها، خودروها، ماشینآلات صنعتی و محصولات مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
۳- ساخت درب و پنجره
میلگرد ساده در تولید درب و پنجره به عنوان قاب حمل و نقل برای قرار دادن شیشهها و جعبههای درب و پنجره استفاده میشود. این قابها با استفاده از میلگرد ساده به صورت سازهای بادوام ساخته میشوند که به درب و پنجره استحکام لازم را میبخشد.
۴- ساخت و تولید مبلمان فلزی
میلگرد A1 در تولید قطعات مبلمان فلزی نظیر صندلیها، میزها، تختخوابها و سایر قطعات مبلمان استفاده میشود. این قطعات از میلگرد ساده ساخته شدهاند و با توجه به استحکام و پایداری آن، مبلمان فلزی مناسبی را در اختیار کاربر قرار میدهند. خرید میلگرد ساده برای ساخت مبلمان فلزی و ماشینآلات، بیش از سایر کاربردهاست.
۵- استفاده در صنعت ماشینآلات
این نوع میلگرد به عنوان قطعهای مهم در ساخت ماشینآلات استفاده میشود. قطعات شامل شفتها، آربرهها، اتصالات و سایر اجزا است که برای ایجاد ساختار محکم و بادوام در ماشینآلات صنعتی ضروری هستند.
سادهترین روش وزنی که میتوانید برای تعیین وزن میلگرد ساده A1 استفاده کنید، اندازه گیری در هر متر است. به طور مثال وزن از ۰.۲۲۲ کیلوگرم در متر برای میلگرد ۶ میلیمتری تا ۹.۸۷ کیلوگرم در هر متر برای میلگرد ۴۰ میلیمتر در نظر گرفته میشود. بنابراین وزن مهم است؛ زیرا هر چقدر وزن محصول بیشتر باشد، قیمت میلگرد ساده نیز افزایش پیدا میکند.
برای محاسبه وزن میلگرد ساده، از پارامترها یا اصطلاحات مختلفی استفاده میشود که عبارتند از:
G (وزن میلگرد در هر متر)
W ( گشتاور مقاومت میلگرد ساده)
Flache (سطح میلگرد در یک متر)
میلگردهای ساده A1، A2 و A3 نوعی میلگرد هستند که در صنعت ساختمانی استفاده میشوند. در ادامه به تفاوت بین میلگردهای ساده A1، A2 و A3 میپردازیم:
۱- میلگرد A1
میلگرد ساده A1 معمولا در پروژههای ساختمانی استفاده میشود و برای عناصر سازهای که نیاز به استحکام بالا و مقاومت در برابر نیروهای کششی دارند، کاربرد دارد. به عنوان مثال، ممکن است در کاربردهایی که نیاز به استحکام بالا در برابر زلزله و یا بارهای ثقلی وجود دار، از میلگرد ساده A1 استفاده میشود.
۲- میلگرد A2
میلگرد ساده A2 نیز یک نوع میلگرد ساده است که در صنعت ساختمانی استفاده میشود. این نوع میلگرد نیز برای تقویت و استحکام عناصر سازهای مانند ستونها و بیمها به کار میروند. برای مثال، در ساختمانهای بلند، از میلگرد ساده A2 برای ایجاد ستونها و بیمهایی با مقاومت بالا در برابر فشار و کشش استفاده میشود.
۳- میلگرد A3
میلگرد ساده A3 نیز یک نوع میلگرد سازهای است که در صنعت ساخت و ساز استفاده میشود. این نوع میلگرد عموما برای عناصری مانند بالابرها، جرثقیلها و سایر قطعات پشتیبان مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین برای کاربردهایی که نیاز به استحکام و مقاومت بالا در برابر حمل و نقل بارهای سنگین دارند، از میلگرد ساده A3 بهره میبرند.
میلگرد ساده استیل یک نوع میلگرد از جنس استیل است که درصد کربن آن بین ۰.۱ تا ۰.۳ درصد در نظر گرفته میشود. این نوع میلگرد به دلیل خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مثل مقاومت بالا، انعطافپذیری و قابلیت جوشکاری بالایی دارد.
برخی از کاربردهای متداول میلگرد ساده استیل عبارتند از:
ساخت بامها، سازههای فلزی، پلها، تیرها و ستونها، دربها و پنجرهها و سایر اجزا و سازههای ساختمانی
به عنوان مواد اولیه تولید قطعات، ماشینها و دستگاههای صنعتی
برای ساخت بدنه خودرو، قابهای صندلی و دیگر قطعات
صنایع دریایی و کشتیسازی
به عنوان مواد اولیه در ساخت کورههای صمغی یا پایپها در صنعت تولید نفت و گاز
اگر به دنبال خرید بهترین میلگرد ساده هستید، باید با توجه به نیازها و کاربردهای خاص خودتان تصمیمگیری کنید. برخی از ویژگیهایی که میتوانند در انتخاب بهترین میلگرد ساده به شما کمک کنند، عبارتند از:
مقاومت مکانیکی
انعطافپذیری
قابلیت جوشکاری
کیفیت سطح
استاندارد و مشخصات فنی مانند ترکیب شیمیایی و خواص مکانیکی
بررسی قیمت میلگرد ساده کارخانه
به طور مثال، مقاومت مکانیکی موضوع مهمی است که باید در نظر بگیرید. برای برخورد با بارهای ثقلی و فشاری، مقاومت مکانیکی میلگرد بسیار مهم است. در نظر داشته باشید که برخی از انواع میلگردهای ساده میتوانند قدرت تحمل بار بیشتری داشته باشند.
در برخی موارد، ممکن است نیاز به انعطافپذیری بالا در کاربری میلگرد ساده باشد. میلگردهایی که انعطافپذیری بیشتری دارند، مناسبتر به نظر میرسند. به دلیل نیاز به اتصال و شکلدهی میلگردها در پروژههای ساختمانی، قابلیت جوشکاری میلگرد ساده نیز موضوع مهم است.
بررسی استانداردها و مشخصات فنی نوع خاص میلگرد ساده A1، میتواند در انتخاب بهترین گزینه بسیار کمککننده باشد. استانداردهای مختلف در این زمینه وجود دارد که برای انتخاب صحیح بهتر است با کارشناسان وب سایت کارآهن مشورت کنید.
خرید میلگرد ساده کارخانه بسته به فصل و زمان مورد نظر متفاوت است. تورم، هزینههای مصرفی کارخانه و بسیاری موارد دیگر بر قیمت میلگرد ساده اثر میگذارد. مهمترین تولیدکنندگان میلگرد ساده در ایران عبارتند از:
فولاد ابهر
فولاد کاشان
فولاد آلیاژی ایران
فولاد نطنز
فولاد متین
فولاد ملایر
ذوب آهن اصفهان
فولاد خراسان
آذر گستر سدید
مهمترین عوامل موثر بر قیمت میلگرد ساده A1 عبارتند از:
قیمت جهانی فولاد
قیمت مواد اولیه
هزینه حمل و نقل
میزان عرضه و تقاضا
هزینه انرژی
اگر به دنبال خرید میلگرد ساده هستید، مجموعه کارآهن آماده ارائه مشاوره رایگان به شما مشتریان عزیز است. همین حالا با شماره ۶۷۱۴۵-۰۲۱ تماس بگیرید.
میلگرد ساده یک محصول فولادی است که بر خلاف میلگرد آجدار، سطح صاف و نرمی دارد. این نوع میلگرد با نام میلگرد a1 نیز شناخته میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره میلگرد ساده، با کارشناسان کارآهن مشورت کنید. برای ارتباط، با شماره ۶۷۱۴۵-۰۲۱ تماس بگیرید. قیمت میلگرد A1 بستگی به تولیدکننده این محصول دارد. برای اطلاع از قیمت دقیق و به روز شده میلگرد A1، همین حالا به وب سایت کارآهن سر بزنید.
خرید میلگرد ساده
اگر به دنبال خرید میلگرد ساده هستید، همین حالا سفارش خود را در سایت کارآهن ثبت کنید. کارآهن ضمن تضمین اصالت و کیفیت کالا، تخفیفهای مناسبی برای ارسال بار درنظر میگیرد. بنابراین خرید از کارآهن برابر است با حفظ سرمایه در جیب شما.
میلگرد ساده چیست؟
میلگرد ساده فاقد آج است و سطحی صاف دارد. این محصول در سازههای بتنی، مبلمان فلزی و ماشینآلات مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع میلگرد ساده از نظر ظاهری کداماند؟
میلگرد ساده A1 از نظر ظاهری به میلگرد ساده گرد، مربعی، مستطیلی و تسمهای تقسیمبندی میشود.
میلگرد A1 از نظر بستهبندی به چند دسته تقسیم میشود؟
میلگرد A1 یا میلگرد داکتیل از نظر بسته بندی به دو دسته میلگرد ساده کلاف و میلگرد ساده شاخهای تقسیمبندی میگردد.
میلگرد ساده از نظر جنس به چند دسته تقسیمبندی میشود؟
از جمله انواع میلگرد ساده A1 از نظر جنس میتوان به میلگرد ساده پولیش، میلگرد ساده ترانس و میلگرد ساده آلیاژی اشاره کرد.
میلگرد ساده A1 در چه سایزهایی تولید میشود؟
میلگرد ساده در سایز ۶ تا ۲۰۰ میلیمتر تولید میشود.
علامت مشخصه میلگرد داکتیل یا میلگرد ساده چیست؟
علامت مشخصه میلگرد ساده که به علامت مقاومت آن نیز معروف است، شامل س ۲۴۰ میشود.
simple rebar.
نتیجهای برای جستجوی شما پیدا نشد!
لطفاً با کلمات دیگری جستجو کنید یا بررسی کنید که کلمات را درست نوشتهاید.
بازگشت به صفحه اصلی